Başbakan Erdoğan Isparta Teşkilatının İstifasını İsteyecek Mi?

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 30 Mart sonuçlarında istediği başarıyı elde edemeyen il teşkilatları için düğmeye bastı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2014 22:39
Başbakan Erdoğan Isparta Teşkilatının İstifasını İsteyecek Mi?

AKP kulislerine yakınlığıyla bilinen Başkentçi twitter hesabından yapılan açıklamalara göre Genel Merkez nezdinde performans düşüklüğü gözterilen 19 il Başkanına istifa et çağrısı yapıldı.

Doğu Anadoluve Akdeniz’den 5’er, Güneydoğu Anadolu’dan 4, Karadeniz ve Ege’den 2’şer, Marmara’dan ise 1 il yönetimi ilk planda değişecek olan yerler.

Seçimlerde alınan sonuçla Erdoğan’ın gözüne giremeyen 19 il ‘Tekirdağ, Iğdır, Van, Zonguldak, Hakkari, Tunceli, Bitlis, Burdur, Kars, Batman, Şırnak, Siirt, Adana, Isparta, Mersin, Giresun, Aydın, Muğla ve Burdur’ olduğu öğrenildi.

Değişikliğe gidilecek diğer 7 ilin ise ‘Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Osmaniye, Sinop ve Diyarbakır’ olduğu konuşuluyor. Başkentçi’nin verdiği bilgiye göre Başbakan Erdoğan'ın, bu il başkanlarını görevden alma konusunda Teşkilat Isleri Başkanlığıni yetkili kıldı ve görevden alınmalar noktasinda il başkanlarına yazılı olarak tebliğ 11 Mayıs'tan itibaren yapılmaya başlanacak. Bu illerin görevden alınması sürecinde Koordinatör ve il milletvekillerinin Ak Parti'nin kaybettiği bölgelerle ilgili hazırladıkları raporların önemli bir etken olduğu vurgulanıyor.

İl Başkanlıklarının ardından sıranın ilçe teşkilatlarına geleceği ve aynı metodla görevden almaların yapılacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum