Başbakan Erdoğan Taburcu Oldu

Başbakan Erdoğan, ameliyat olduğu Koşuyolu'ndaki Özel İstanbul Medipol Hastanesi'nden taburcu oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2012 11:31
Başbakan Erdoğan Taburcu Oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sindirim sistemi operasyonunun ikinci ve son aşamasının gerçekleştirildiği Koşuyolu'ndaki Özel İstanbul Medipol Hastanesi'nden taburcu oldu. Başbakan Erdoğan'ı taşıyan sivil plakalı makam aracı, saat 21.20'de hastaneden ayrıldı.

Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki konutuna geldi. Başbakanlıktan dün yapılan yazılı açıklamada "Başbakanımızın 26 Kasım 2011'de gerçekleşen sindirim sistemi operasyonunun ikinci ve son aşaması, yaklaşık 30 dakikalık bir girişimle başarıyla tamamlanmış; başlangıçta planlandığı üzere tedavi bu şekilde nihayete ermiştir. Başbakanımızın sağlığı son derece iyidir. Kendisi, hafta içinde rutin mesaisine başlamayı planlamaktadır" denilmişti.

İLK AMELİYATI KORKUTMUŞTU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 26 Kasım 2011 tarihinde ilk defa ameliyata alındığında bu gelişme gündeme bomba gibi düşmüştü.

Hiç kimsenin ameliyattan haberi olmaması ve ameliyat öncesinde Başbakan'ın sağlıklı görüntüsü akıllarda soru işaretlerinin belirmesine olmuştu. Bu gelişme kamuoyunu kısa bir süre korkutsa da daha sonra Başbakanlık'tan resmi bir açıklama gelmişti. Başbakan, açıklamalara göre; 26 Kasım'daki ilk ameliyatında laparoskopik yöntemle, başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı geçirmişti.

Bu arada bazı basın organlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Villöz Adenom' yani kalın bağırsak polipi teşhisiyle ameliyat edildiği söylenmişti. Basında yer alan haberlere göre, Erdoğan'ın ameliyatının ardından bağırsağından 18 cm'lik bölüm alınmış ve kanser olup olmadığının teşhisi için kitle patolojiye gönderilmişti.

Patoloji raporunun sonuçları hakkında resmi bir bilgi bulunmamakla birlikte bazı medya organlarında "Kanser şüphesi varmış ama patoloji sonucu temiz çıkmış" gibi iddialar ortaya atılmıştı.

POLİP NEDİR?
Polipler mide, ince bağırsak ve kalın bağırsaktan kaynaklanan organın iç yüzeyine doğru büyüyen kitle olarak biliniyor. Genelde erişkinlerin % 15-20'sinde görülüyor. Poliplerin çoğu iyi huylu olmasına karşın bazılarında kanser gelişimi görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.