Başbakan Gündemdeki Soruları Cevapladı

Erdoğan: "Terör örgütüyle herhangi bir masada asla ve kat'a görüşme yapmayız''"2'inci Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne" katılmak üzere Güney Kore'ye giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanında basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevaplad

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2012 09:16
Başbakan Gündemdeki Soruları Cevapladı

Erdoğan: "Terör örgütüyle herhangi bir masada asla ve kat'a görüşme yapmayız''
"2'inci Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne" katılmak üzere Güney Kore'ye giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanında basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan terörle mücadele konusunda hükümetin kararlı olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şöyle konuştu: "Bizim hükümetimizin ana ilkesidir, ana stratejisidir, nedir? Terör örgütü ile sonuna kadar mücadele, siyasi uzantısıyla da müzakere, biz buna her zaman hazır olduğumuzu söyledik. Tabii ki terör örgütü ile kalkıp bizler siyasi irade olarak herhangi bir masada görüşme asla ve katta yapmayız, fakat parlamento çatısı altında olan uzantıları diyeceğim artık biliyorsunuz onlarla bugüne kadar arkadaşlarımın görüşmeleri olmuştur. Bundan sonra da biz yine görüşme yaparız ama dürüst davrandıkları sürece… Onlar da dürüst davranmazsa, onlarla da ila nihaye görüşecek değiliz. Bakın şu anda Cudi dağlarında kar kış oralarda bugüne kadar olmayan şeyler oluyor nedir? Jandarmamız polisle elele orada bir mücadele veriyor. Terör örgütü ile bu mücadelemiz sürecektir. Ama bizimle müzakereye gelmek isteyen siyasi muhataplarla da bunların siyasi olarak değerlendirmesini yaparız ama irade koyabileceklerini görmemiz lazım kendi adlarına da konuşmaları lazım. Yeter ki muhalefet biz teröre karşı hükümet bir mücadele veriyor biz neyin mücadelesini veriyoruz şu anda Cudi Dağı'nda neyin mücadelesini veriyoruz, arkasında hangi irade var. Burada şehitlerimiz de oluyor, bu mücadelenin maalesef istesek de, istemesek de bir bedeli oluyor. Er veya geç inşallah biz bu işi başaracağız” dedi.

Kuzey Irak'a Operasyon Yapılacak mı?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kuzey Irak'a gerektiği zaman operasyon yaptık. Sürekli değerlendirme yapıyoruz. Gerekirse operasyon yaparız.'' diye konuştu.

4+4+4 Eleştirilerine Cevap
Başbakan Erdoğan, 4+4+4 sistemine yönelik eleştirileri de cevapladı.Başbakan," Kesintisiz eğitimle bu ülkenin kız evlatları okula gitmekten mahrum kaldılar." dedi.

Başbakan şöyle devam etti: ''Biz yeni bir şey icat etmiyoruz olması gereken halkın bizden istediğidir. Bunun üzerinde çok çalışılmıştır ve bu bir eğitim şurasının da kararıdır. Eğitim şurasının kararı olarak Türkiye tarihinde görmediği bir sıçramayı yapmıştır. Son 9 yıl içinde atılan adımlar ortadadır. Yapılan süpekülasyonların hepsi yalandır. Biz bir kere 4 artı, 4 artı, 4 ile biz anaokullarını, okul öncesi eğitimi yüzde 11'den aldık yüzde 43'e çıkardık. Geri giden eğitim bu mu? Niye bizden önce 10 yıllarca 11 de kaldılar. Bakın okul öncesi eğitim diyorum bu nerde başlıyor. 48 ayda başlıyor arkadaşlar. Biz şimdi 60 ayda başlıyoruz ve bundan sonraki süreci de 60 ay taban 72 ay tavan olmak üzere bu arada bir süreci başlatıyoruz ve 12 ay bir zorunlu eğitim getiriyoruz'' dedi.

MİT Görevlilerinin İfadeye Çağrılması
Başbakan Erdoğan, MİT görevlilerinin ifadeye çağrılmasına ilişkin, ''Başbakanlığın iznine tabi olduğu ortada. Bana henüz o yazı ulaşmadı. Ulaştığında da takınılacak tavır ortada'' diye konuştu.

İran'la Nükleer Müzakereler
''İran ile Batı arasında bir arabulucuk olacak mı'' sorusunu cevaplayan Başbakan Erdoğan taraflar isterse bu göreve hazır olduklarını vurguladı.

Başbakan, "O Zaten hep gündemimizde, Şu anda da zaten İran özellikle İstanbul'da böyle bir zirvenin yapılmasını o da kabul ediyor. Onun da bize böyle bir teklifi olmuştu. Bizim arabulucuk konusundaki teklifimiz zaten kendilerine daha önceden yapıldı. Ama nihayi kararı yine burda taraflar verecektir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.