Başbakan İlim Şehri'nin Önünü Açtı

Başbakan Erdoğan, Valiler Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Türkiye'de her ilin kendine ait bir konuda otorite olmasını istediğini söyledi. Başbakan’ın bu ifadeleri Vali Oğuz’un İlim Şehri projesini akıllara getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2013 14:09
Başbakan İlim Şehri'nin Önünü Açtı

Başbakan Erdoğan, Valiler Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Türkiye'de her ilin kendine ait bir konuda otorite olmasını istediğini söyledi. Başbakan’ın bu ifadeleri Babasını kaybettiği için Valiler Toplantısı'na katılamayan Vali Oğuz’un İlim Şehri projesini akıllara getirdi.


Türkiye'de her ilin kendine ait bir konuda otorite olmasını istediğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Her ilimiz bir konuda bilim merkezi ve otorite olsun istiyorum. İstiyorum ki Mardin tüm dünyada mimarinin merkezi olsun. Mesela Bursa, adeta termal turizmi denildiğinde, tıp denildiğinde Bursa'daki üniversitemiz otorite olsun. Hayvancılık dediğimizde Kars'taki üniversitemiz aklımıza gelsin."

Bu konuda valilere de büyük görev düştüğünün altını çizen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir şehrin valisi, en başta o şehre bir vizyon verebilmeli, o şehre bir hedef gösterebilmeli, o şehre, gerçeklemesi mümkün bir hayal sunabilmeli. Olur ya da olmaz. Siz görebilirsiniz ya da göremezsiniz. Bizden sonra kucaklanacak bir geleceğin tohumlarını ekmeliyiz. Doğru bildiği yolda azimle ilerleyenler kendileri hakkında tüm ön yargıları boşa çıkarır. Türkiye 2023 hedeflerini yakalayacak hatta o hedeflerin üstüne çıkacak."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum