Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Isparta'daydı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bediüzzaman Said-i Nursi'nin yaşadığı Isparta'nın Barla beldesinde Türkiye'de artık özgürlük, hürriyet ve gerçeklerin apaçık ortaya çıktığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2012 14:33
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Isparta'daydı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Isparta'da Barla'yı Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'nin düzenlediği Kültür ve Dayanışma etkinliğine katıldı. Süleyman Demirel Üniversitesi kavşağında protokol üyeleri tarafından karşılanan Arınç daha sonra Barla'ya geçti.

Barla için 'Mübarek belde' tanımında bulunan Arınç, Barla'yı geçmişte birkaç kez ziyaret ettiğini belirterek, "Bu mübarek toprağı gördüğüm için çok mutluyum" dedi. Barla'yı Türkiye'nin gözbebeği yapan önemli bir olay olduğunu söyleyen Arınç, "Bugün dünya Barla dendiği zaman güzel bir hadiseyi hatırlıyor. Bediüzzaman Said Nursi hazretleri, 90 yıllık bir süre önce buraya geldi. Eğirdir'den kayıkla buraya geçtiği belirtilir. Burada bir süre kaldı. Bugün bütün dünyada her dile çevrilmiş olan Risale-i Nur bulunur. Pek çoğunu burada yazdılar. Burada pek çok arkadaş edindiler. Bir kısmının kabirleri burada. İman ve Kur'an hakikatlerini neşretmeye Barla'dan başladılar. Bu mübarek beldeden bütün ışıkları, bütün nurları Türkiye'ye, dünyaya yaymaya başladılar. Onun söyledikleri sözler, risaleler, kitaplar haline geldi. Onunla birlikte İslami en güzel haliyle yaşamak isteyen insanlar bu kardeşliği, bu dostluğu bu risalelerde, hakikatlerde buldular" dedi.

"SÜRGÜNLER OLDU"

Arınç, "Pek çok eziyetli günler oldu. Sürgünler oldu, cezaevleri oldu, hapishaneler oldu, zehirlenmeler oldu, iftiralar oldu. Bunların bir kısmını kitaplarda da bulabilirsiniz ama güzel bir şekilde sinemaya da aktarıldı. Bütün bunlar şunu gösteriyor, aradan 80-90 yıl da geçse bu hakikatların neşredilmeye başlandığı Isparta gibi, Senirkent gibi, Barla gibi bu güzel topraklardan yapılan bu iman hakikatleri sadece Türkiye'yi değil, bütün dünyayı kapladı. Bugün 50'ye yakın dilde risaleler yayınlandı, belgeseller yayınlandı, DVD'ler yayınlandı, kitaplar, broşürler bastırıldı. Pekçok üniversitelerde kürsüler kuruldu. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu eserleri okuyarak, bu ışıklardan, nurlardan iman ve kuran hakikatlarını kavramış yüzlerce insanla karşılaşabilirsiniz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE ÖZGÜRLÜK ORTAYA ÇIKTI"

Arınç şöyle devam etti:

"Çok şükür eskide yaşadığımız zor günler ortadan kalktı, iftiralar ortadan kalktı, eskiden insanlar ya cehaletleri sebebiyle ya küfrü inadileri sebebiyle düşmanlık ediyordu. Bile bile yalan söylüyordu, İftira ediyorlardı, gericilik, yobazlık irtica adına insanları yanlış yollara sevk ediyorlardı. Ama savunmalar, bilirkişi raporları, mahkeme kararları, risalelerin, herhangi kötü bir maksadının olmadığını sadece insanların iman ve kuran hakikatlarını daha iyi öğrenmesi, yaratılış, kainat kitabının daha iyi okunması için yazıldığını ifade ettiler.

Sizler de bizler de milyonlarca insan artık bu nurların, bu risalelerin gerçek amacının çok iyi anladı ve bildi".

"BEN DE YARGILANDIM"

Kendisinin de yargılandığını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türk Ceza Kanunun eskiden 163. madde diye bir madde vardı. Ben kendim de yargılandım 50 den fazla davada da avukatlık yaptım. Ne iftiralar olurdu, ne kadar insanlar kötülenirdi, insanlar ibadetlerini doğru düzgün yapmak isteyen bir sahabe örneğini kendisine örnek edilerek, imanın kuranın hakikatini yaşamak isteyen insanlara gerici ve yobaz gözüyle bakılır, tespihler, takkeler, Kuranlar, suç aleti olarak toplanırdı. Çok şükür o günler çoktan geçti. Artık Türkiye'de özgürlük, Hürriyet var, gerçekler apaçık ortaya çıktı. Güneş çıktı, zulmet dağıldı. Bugün herkes Bediüzzaman Hazretlerini de onun arkadaşlarını da bu nurların yayılması için canlarını feda eden insanları da her gün binlerce rahmet okuyarak onları rahmetle anarak yoluna devam ediyor" dedi.

"TERÖRE TAVİZ YOK"

Öte yandan, memlekette bir terör belası bulunduğunu vurgulayan Arınç, "Memleketimizde terör belası var. Mücadele ediyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Gözyaşının dinmesi, feryatların susması için bu birlik beraberliğin bütün Türkiye'de gerçekleşmesi için gereken yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

Arınç daha sonra Barla'yı Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneğinin yemeğine katıldı ve Bediüzzaman Said-i Nursi'nin yaşadığı evi ziyaret etti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum