Başbakan'a Hakaret Davası Başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret ettikleri gerekçesiyle yargılanan 7 kişinin duruşması Isparta 1. Sulh Ceza Mahkesi'nde başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2014 16:42
Başbakan'a Hakaret Davası Başladı

AJANS32 ÖZEL HABERİ

Geçtiğimiz yıl gündeme gelen Gezi Parkı olayları sürecinde sosyal medya üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kızı Sümeyye’ye hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açılan ve aralarında Eski Vali Memduh Oğuz’un İlim Şehri Isparta kitabının yayıncısının da bulunduğu 7 kişiden 5’i bugün hakim karşısına çıktı.

Geçen yıl Gezi Parkı olayları sürecinde sosyal medya üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kızı Sümeyye Erdoğan’a hakaret ettikleri ve küçük düşürdükleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 5 kişi bugün hakim karşısına çıktı.

Sanıkların arasında Isparta eski Valisi ve AK Parti Belediye Başkan Aday adayı olan Memduh Oğuz’un İlim Şehri Isparta kitabının yayıncısı Tonoz Kitabevi sahibi Bilge Kaya’nın da olması dikkat çekti.

5 kişinin hazır bulunduğu duruşma 2 Eylül 2014 tarihine ertelendi.

Gezi Parkı olayları sürecinde ‘Orantısız Zeka’ sloganıyla sosyal medya üzerinde binlerce mesaj ve ileti yayınlanmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kızı Sümeyye Erdoğan’a hakeret içerdiği gerekçe gösterilen bazı mesajlar davaya konu olmuştu.

İlk duruşması görülen davanın çıkışında İlim Şehri Isparta kitabının yayıncısı Bilge Kaya, Ajans32 muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

POLİS ŞİDDETİNE SON KAMPANYASI BAŞLATTIM
Kaya, yaptığı değerlendirmede, “Başbakan ve kızı Sümeyye Erdoğan’ın müdahil olduğu bir dava da insanlar ister istemez ifade hürriyetlerinde mahrum olmak durumunda hissedeceklerdir kendilerini. Üniversite gençliğinin ifade hürriyetini elinden almaya yönelik bir yargılama sistemiydi. Dava’da ismim bile geçmedi ama “Polis Şiddetine Son!” kampanyası nedeniyle davaya dahil edildim. Davamız 2 Eylül’e ertelendi. Hakim anlayışlı ve AİHM insan haklarından haberi olan, doğru kararlar vereceğine inandığımız bir hakimdi. Nihayetinde onlarda da görev yeri değişikliği olasılığı düşüncesi vardı. Ne olur ne biter tarzında ifadeler kullandılar haklı olarak. Günümüzde hakimlerin ve savcıların yerlerinin değiştiği sık sık gündeme geliyor. Bir çok örneği yaşandı. Karşımıza AKP militanı bir hakimin çıkma olasılığı var” dedi.

İLERİ DEMOKRASİ….
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Isparta İl Başkanı Ali Ufuk Özalp’te dava sanıklarına destek vermek için Adliye önündeydi. Özalp, “Bugün sosyal medya davasında içlerinde Türkiye Gençlik Birliği üyesi olan arkadaşımız ve diğer sanık arkadaşlarımızla birlikteyiz. İleri demokrasi ve hoşgörü söylemlerini ağızdan düşürmeyenler kendilerine yönelik eleştirilere, karşı düşünceye bile tahammül edememektedirler. Gerçekten demokratik ve hoşgörünün olduğu bağımsız Türkiye yolunda bu gibi davalar bizleri yıldıramayacaktır’’ dedi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Mert Karaman ise yaptığı açıklamada "Sosyal medyaya yasak koymak, sokakta, kafeteryada bahçede, kahvede, evde insanın olduğu her yerde ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmak demektir" dedi.

AİHM SUÇ OLARAK GÖRMÜYOR
Davanın sanıkları ise “Bizlere açılmış olan davayı saçma buluyoruz. Çünkü bir Başbakanın Üniversite öğrencileriyle işi olmamalı. Toplumsal olarak bir cinnet süreci içerisindeydik. Bu ve bunun gibi şeyler hoş görülmeli. AİHM’de bizim paylaştığımız iletiler suç olarak görünmemektedir. AB sürecinde olan bir ülke de böyle davalar çok yanlıştır. Bunlar halkımızı korkutmak amacıyla yapılan girişimlerdir. AİHM’de sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımlar diyalog olarak geçmektedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum