Başbakana Hakaretten Yargılanacak

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol hakkında, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla dava açıldı. Şenol, 1 yıl 2 aya kadar hapis veya adli para cezasıyla yargılanacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2014 15:58
Başbakana Hakaretten Yargılanacak

17 Aralık operasyonu sonrası CHP Isparta İl Örgütü, 28 Aralık 2013 tarihinde Hükümeti protesto etmek için Mimar Sinan Camii önünde toplanmış, CHP İl Başkanı Vedat Şenol burada basın açıklaması yapmıştı.

Şenol açıklamasında, "... Bunlar hırsız düpedüz memleketin herşeyini talan etmişler bu hırsızlıkların baş sorumlusu da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Dört tane bakan peşin sıra istifa edip Erdoğan Bayaraktar bütün emirleri Başbakan verdi dedikten sonra O Başbakanın orada durması pişkin pişkin oturup mitingler yapması halkı hala daha aldatması kabul edilecek bir şey değildir' şeklinde ifadelere yer verdi.

İşte Şenol'un bu açıklamaları üzerine Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Şenol hakkında kamu adına iddianeme hazırlandı. İddianamede, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına hakaret teşkil eden beyanlarının bulunduğu belirtilerek, Şenol hakkında TCK'nın ilgili maddelerince cezalandırılması istendi. Birinci Isparta Sulh Ceza Mahkemesi iddianamaye kabul etti. Böylece, Şenol hakkında dava açıldı. Davanın ilk duruşması 18 Haziran 2014 tarihinde yapılacak. Şenol, 1 yıl 2 aya kadar hapis veya adli para cezası istemiyle yargılanacak.

Öte yandan Şenol hakkında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni alenen aşağılama suçlamasına ise takipsizlik kararı verildi.

kent32

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.