Başbakan’a Suç Duyurusunda Bulunacaklar

CHP Gençlik Kolları Gezi Park eylemleri sırasında evinden ekmek almak için çıkan ve bu sırada kafasına isabet eden gaz fişeği nedeniyle 269 gündür verdiği yaşam mücadelesini bu sabah kaybeden Berkin Elvan için sokaktaydı…

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2014 19:58
Başbakan’a Suç Duyurusunda Bulunacaklar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Berkin Elvan için eylemdeydi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın da katılımıyla Mimar Sinan Caii önünde kitlesel bir basın açıklaması düzenleyen CHP Gençlik Kolları Berkin Elvan’ın ölümünden sorumlu tuttukları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında ‘Cinayete azmettirme’ iddiasıyla savcılığa başvuruda bulunacaklarını açıkladı.



CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, açıklamasında “Bu acıyı halka şikayet etmek için buradayız. Hükümetin zorbalığı sırasında evinden ekmek almak için çıkan 15 yaşındaki bir çocuk, 46 kilogram olarak girdiği hastaneden 16 kilogram olarak cansız bedeni çıktı. Türkiye’nin yüreği onunla attı. Bu iktidardan Berkin Elvan ve diğer Gezi Şehitlerimizin hesabını soracağız” dedi.



Yıldız, “CHP’nin aydınlık gençlileri bu ülkeye sahip çıkacak. 30 Mart’ta bu iktidarla bir hesabımız var. ‘talimat ıben verdim’ diyen Başçalan’dan hesap soracağız. 7 milyon genç oy kullanacak; bu yolsuzlukların, hırsızlıkların, zorbalıkların hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız, bundan sonra mitinglerimize, basın açıklamalarımıza sadece ‘hırsız var’ yazılı pankartlarla, dövizlerle gelmeyeceğiz. ‘Katil Var’ yazılı pankartlarla, dövizlerle geleceğiz” dedi.



CHP Gençlik Kollarının konuyla ilgili duyarlılığının artarak devam edeceğini belirten Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında cinayete azmettirmekten suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

BERKİN ELVAN HAYATINI KAYBETTİ haberi için tıklayın

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum