Başbakan’dan Demirel’e ‘Çoban’lı Gönderme

Kızılcahamam'da düzenlenen il ve ilçe başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerinin İşçi Partisi altında birleştiklerini belirterek "Lakabı dün ‘çoban' olanlar bugün İşçi Partisi'nin koyunu oldular" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2013 15:16
Başbakan’dan Demirel’e ‘Çoban’lı Gönderme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Birkaç istisna dışında, her adımımızın karşısında blok cephe oluştu. Sandığa gömülüp oradan çıkamayan siyasetçiler, İşçi Partisi çatısı altında birleştiler. Şu anda, çözüm sürecinde, aynı blok, aynı cephe, birkaç eksiğiyle, fazlasıyla, yine tespih taneleri gibi AK Parti'nin karşısına dizildiler. CHP, MHP, Türkiye Komünist Partisi, emekli siyasetçiler, milletin defterini dürdüğü siyasetçiler, sandığa gömülüp oradan çıkamayan siyasetçiler, dikkatinizi çekiyorum, İşçi Partisi'nin önderliğinde, yeniden kucaklaştılar. Dün lakabı çoban olanlar bugün İşçi Partisi'nin koyunu oldular. Önceki gün MHP MÜSİAD'daki konuşmamızla ilgili hakaret dolu açıklama yapıyor. Açıklamada İşçi Partisi'nin yedeği olmadığına dair bir şey demiyor. İşçi Partisi'nin şu an Silivri'deki lideri, Bekaa Vadisi'ne gidip terör örgütüyle sarmaş dolaş fotoğraflar çektirdi. Beraber eylemde bulunanlar bu fotoğrafları göstersinler de görelim. Bunlar bugüne kadar biraraya gelmemişlerdi.

Bugün statükoyu ayakta tutmak için çaba gösteriyorlar. Benim gariban Mehmet'im şehit oluyor, bu kan ticareti içinde bu beyefendiler al gülü ver gülüm şeklinde işlerini yürütüyolardır. Bugün o tuzak bozuldu. Şimdi can havliyle birbirine tutundular. Kolay değil, on yıllardır kurdukları tezgah kayboluyor. Ellerinde siyaseti dizayn edecek hiç bir malzeme kalmadı. Bunlar iktidara gelseler, Kandil'deki mağaralara teröristleri tekrar gönderir. Biz milletin partisiyiz, o rotada yürüdük, yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın “Dün lakabı çoban olanlar bugün İşçi Partisi'nin koyunu oldular” ifadesi, Türk siyasetinde ‘Çoban Sülo’ lakabıyla da anılan 9. Cumhurbaşkanı Süleymen Demirel’e gönderme olarak yorumlandı.

Zira, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de büyük destek verdiği Milli Merkez çalışmalarının içerisinde İşçi Partisi de aktif rol alıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum