Başbakandan Elmaya Teşvik İstediler

ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Ticaret Borsası Başkanı Adar, Başbakan ve çok sayıda Bakanın bulunduğu İskandinav ülkeleri ziyaretinden önemli gelişmelerle döndüler.

Yayınlanma:
Başbakandan Elmaya Teşvik İstediler

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun davetlisi olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Türkiye’nin önde gelen holding ve şirketlerinin yöneticisi 196 işadamının hazır bulunduğu Finlandiya, Polonya ve İsveç’i kapsayan iş gezisinden Isparta adına önemli gelişmelerle döndüler.

Başbakan Erdoğan ve Bakanlarla birebir görüşme imkanı bulan Başkan Başdeğirmen ve Başkan Adar orada bulunan Türkiye’nin seçkin işadamlarıyla ikili görüşmeler yapıp Isparta’ya davet ettiler.

İlk gün Finlandiya’ya giden heyet, burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların da hazır bulunduğu ikili iş görüşmelerine katıldılar. Ardından İsveç’te Türkiye ile ticaretin ve ikili diyalogların geliştirilmesi adına yapılan geniş katılımlı toplantıya katılan heyet buradan da Polonya’daki toplantılarda yer aldılar.

BAŞBAKAN İLE BİREBİR GÖRÜŞTÜLER
ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Ticaret Borsası Başkanı Adar, 5 günlük İskandinav ülkeleri gezisi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Isparta’nın sorunlarını aktarma fırsatı buldular. Özellikle elmaya teşvik verilmesi, genel teşvik ile ulaştırma konularında destek isteyen Başdeğirmen ve Adar’ın taleplerine hemen ilgili Bakanları yanına çağırarak çalışma başlatmaları talimatını veren Başbakan Erdoğan, Başkanların Isparta davetini de memnuniyetle karşıladı.

Elmaya teşvik ve genel teşvik konusunda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’dan çalışma başlatmasını isteyen Başbakan Erdoğan, Dereboğazı Duble Yolu, Isparta Konya Duble Yolu, Türk Hava Yolları uçak seferleri, ve çağrı merkezi konularını da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan çalışmalar yapmasını istedi. Ekonomi Bakanı Çağlayan konuların takipçisi olacağını belirterek, Ulaştırma Bakanı Yıldırım ise Başdeğirmen ve Adar’ı en kısa sürede Ankara’ya davet etti.

GÖRÜŞMELER İLİMİZ ADINA OLUMLU GEÇTİ
ITSO Başkanı Başdeğirmen, gezinin Isparta adına olumlu geçtiğini söyledi. Orada katıldıkları toplantıların yanı sıra Başbakan ve Bakanlara Isparta’nın sorunlarını aktarma fırsatı bulduklarını belirten Başdeğirmen, “Gezi sırasında Isparta’nın sorunlarını ve ihtiyaçlarını Başbakanımız ve Bakanlarımıza aktardık. Başbakanımız isteklerimizi bizzat dinleyerek ilgili Bakanlardan çalışma başlatılmalarını istedi.

Özellikle Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile uzun uzun görüşme imkanı bulduk. Ekonomi Bakanımız elmaya teşvik ve genel teşvik konusunda gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’a da Dereboğazı Duble Yolu, Isparta Konya Duble Yolu, Türk Hava Yolları Uçak seferleri ve çağrı merkezi taleplerimizi aktardık, kendisi bizi Ankara’ya davet ederek konularla yakından ilgilendi.

TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da desteği ile orada bulunan Türkiye’nin önde gelen işadamlarıyla görüşmeler yaptık ve Isparta’ya davet ettik. Davetlerimizi olumlu karşıladılar ve önümüzdeki aylarda bununla ilgili bir program yapabiliriz. İlimizin gelişmesi, ekonomik anlamda büyümesi ve yatırımcılarımız artması adına çalışmalarımızı her platformda sürdürmeye devam edeceğiz. Bu gezi de bizim için bir fırsattı ve bu fırsatı elimizden geldiği kadar iyi değerlendirmeye çalıştık. “dedi.

GÖRÜŞMELERİN MEYVELERİNİ ALAC AĞIZ
Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar’da Başbakan’ın kendilerine gösterdiği yakından ilginin meyvelerini kısa zamanda almayı ümit ettiklerini söyledi. Gezi ve toplantıların olumlu bir havada geçtiğini anlatan Ticaret Borsası Başkanı Adar, “Sayın Başdeğirmen’in anlattığı gibi Başbakanımız ve Bakanlarımızla görüşme imkanlarımız oldu.

Başbakanımız taleplerimizi dinledi ve hemen ilgili Bakanlarımızdan çalışma başlatmalarını istedi. Özellikle Elmaya teşvik ve genel teşvik konusu ilimiz için önemliydi. Birde orada bulunan yabancı işadamlarını da ilimize davet ettik. Ericson Şirketi temsilcisiyle görüşüp ilimize davet ettik.

Teknokent’ler de yatırım yaptıklarını söylediler. Isparta’da da Teknokentimizin varlığından söz ettik, davetimize olumlu yaklaştılar. Bu iş gezimizin meyvelerini alacağımıza inanıyorum. Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte Ulaştırma Bakanımız Sayın Yıldırım’ın daveti üzerine Ankara’ya gideceğiz. “diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum