Başbakan'dan Şike Açıklaması

Erdoğan:" Türkiye futbolda şiddet ve şikeye karşı kararlı bir tutum içinde" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Futbol Federasyonu Birliği UEFA'nın 36'ncı Kongresi'ne katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2012 13:59
Başbakan'dan Şike Açıklaması

Erdoğan:" Türkiye futbolda şiddet ve şikeye karşı kararlı bir tutum içinde" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Futbol Federasyonu Birliği UEFA'nın 36'ncı Kongresi'ne katıldı.

UEFA Kongresi'ne, futbolda şike tartışmaları damgasını vurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin futbolda şiddet ve şike konusundaki kararlılığını vurguladı.

Başbakan Erdoğan,"Futbolun da, sporun da, şiddetle, hileyle, şikeyle anılmasını önlemek, bu noktada en güçlü tedbirleri almak ve kararlılıkla uygulamak mecburiyetindeyiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, hukukta suçların şahsiliği ilkesi olduğunu hatırlattı, şikeyi kim yaptıysa onun cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Başbakan şöyle devam etti: "Gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında değerlendirmeyi iyi yapmak lazım. Gerçek kişilerin işlediği suçlar sebebiyle eğer tüzel kişilik suç ve ceza almaya kalkarsa, burada sadece bir tüzel kişi, kurum ceza almıyor. Yeri geliyor milyonlarca o tüzel kişiliğin sempatizanı olan kişiler, belki bir şehir, bir kaç şehir, burada cezalandırılmış oluyor. Burada suçların şahsiliği ilkesinden hareketle kim olursa olsun, bu şikeyi ve suçu kim işlemişse, cezaların caydırıcılığından hareketle en büyük cezayı alması en önemli adımdır ve bunun yapılması lazım" dedi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FİFA'nın Başkanı Joseph Sepp Blatter de şikenin sporu tehdit eden büyük bir tehlike olduğuna dikkat çekti.

Blatter, ayrıca 2013 yılında Türkiye'de bir şampiyona düzenleyeceklerini belirterek, "Bu çok önemli bir dünya kupası olacak. FIFA takviminde ikinci önemli bir organizasyon olacak" diye konuştu.

UEFA Başkanı Michel Platini de, ''Futbolu temizleyelim, amacımız budur, tutkumuz da bu olmalı" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demiören, şike ve teşvik konusunda Avrupa ülkelerinin ortak tavır belirlemesinin önemini vurguladı. UEFA Kongresi'nde Başbakan Erdoğan konuklarla futbol anılarını da paylaştı.

Başbakan Erdoğan konuşmasında ''Rahmetli babam, okumamı, iş bulmamı isterken, ben, yırtık kramponlarla, lastik ayakkabılarla, gizli gizli katıldığım antrenmanlarla futbol kariyerimi ilerletmek arzusundaydım. O kadar ki, sakatlandığım zamanlarda evde acımı bastırıyor ve kramponlu ayakkabılarımı eve götürmüyor, kömürlükte saklıyordum. Sonuçta rahmetli babam haklı çıktı ve ben futbolcu değil, bir siyasetçi oldum. Ancak 15 yıl boyunca futboldan edindiğim tecrübeyi, birikimi, disiplini, spor ahlakı ve erdemini hayatımın her anında yaşamanın ve yaşatmanın gayreti içinde oldum'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.