Başbakan'dan Zam İstedi

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbiciıoğlu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birebir görüştüklerini ve akademisyenlerin maaşlarına zam ile üniversiteye yapılacak sağlık turizmi yatırımları için destek istedikleri

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2014 11:14
Başbakan'dan Zam İstedi

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Ankara’da gerçekleştirilen Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 27. toplantısına katıldı. Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlık yaptı. Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Başbakan Erdoğan’ın davetiyle toplantıya katıldığını belirterek, SDÜ’yü orada anlatma fırsatı yakaladıklarını dile getirdi. Prof. İbicioğlu, “TÜBİTAK Başkanı ve birkaç birimden değerli yöneticilerimiz vardı. Üniversitemizin TÜBİTAK projelerindeki birinciliklerinden, ayrıca üniversitemizin yenilikçilik alanında 180 üniversite içerisinden birinci olmasından bahsettik. Bunları nasıl yaptığımızı anlattık. Büyük bir teveccüh söz konusu. TÜBİTAK Başkanı bizi model olarak gösterdiklerini söyledi” dedi.

AKADEMİSYENLERE ZAM İSTEDİ

Öte yandan Başbakan Erdoğan’la birebir görüştüklerini belirten Rektör İbicioğlu, kendisinden 2 konuda talepte bulunduklarını anlattı. İlk olarak kaliteli araştırmacı ve akademisyenlerin üniversitelerde kalabilmesi için ücret ve maaşlarında artış olması gerektiğini Başbakana ilettiklerini ifade eden Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Üniversitemize yapacağımız sağlık turizmi yatırımları konusunda da Sayın Başbakanımıza bilgi arz ettik. Kendisi de konularla ilk elden ilgileneceklerini beyan ettiler” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum