Başbakanlık 115 Bin Lira Dağıtacak

19 Eylül’de meydana gelen taşkın sonrası hasar tespit çalışmaları tamamlandı ve 125 aileye maddi yardım yapılması kararı verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ekim 2012 13:11
Başbakanlık 115 Bin Lira Dağıtacak

19 Eylül’de meydana gelen taşkın sonrası hasar tespit çalışmaları tamamlandı ve 125 aileye maddi yardım yapılması kararı verildi. Başbakanlık Afet Acil Durum Başkanlığı’nın gönderdiği para, Pazartesi günü Isparta Valiliği tarafından hak sahiplerine dağıtılacak.

19 Eylül’de aşırı yağış sonrası Mehmet Tönge ve Çünür mahalleleri başta olmak üzere birçok yerleşim yerinde ev ve işyerleri sular altında kalmış, vatandaşlar zor anlar yaşamıştı.

Konuyla ilgili hasar tespit çalışması yapıldı. Isparta İl Afet Acil Durum Müdürlüğü başkanlığında ilgili kurumların da temsilcilerinin görev aldığı komisyon, Mehmet Tönge Mahallesi’nde 100, Kayı Köyü’nde 15 evin hasar gördüğünü tespit etti. Ayrıca, Ünikent, Zafer, Fatih, Bahçelievler ve Yedişehitler mahallelerinde de taşkından zarar görenler olduğunu belirledi.

Hasar Tespit Komisyonu, hazırladığı bu raporu Başbakanlık Afet Acil Durum Başkanlığı’na bildirdi. Başkanlık da 125 aileye toplam 115 bin lira gönderdi. Bu para, belirlenen hasara göre 150 lira ile 8 bin lira arasında değişen miktarlarda dağıtılacak.

Hak sahiplerine paraları, Pazartesi günü Mehmet Tönge Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törenle verilecek. Törene Isparta Valisi Memduh Oğuz’un da katılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.