Başbakanlıkta 'Şehit' Gerginliği

Son yapılan terör saldırılarını protesto için Başbakanlık Merkez Bina önünde eylem düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2011 13:35
Başbakanlıkta 'Şehit' Gerginliği

Son yapılan terör saldırılarını protesto için Başbakanlık Merkez Bina önünde eylem düzenlendi.

Başbakanlıkta terör eylemi düzenlendi. 26 askerin şehit olduğu saldırıyı protesto eden gazi ve şehit yakınları, Başbakanlık önündeki Vekaletler Caddesi'nde oturma eylemi yapıyor.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kekliktepe bölgesinde bulunan askeri birliğe yapılan ve 26 askerin şehit olduğu saldırı Başbakanlıkta protesto edildi. Yaklaşık 20-30 kişilik gazi ve şehit yakını, Başbakanlık Merkez Binası'na yürümek istedi. Binanın hemen üstünde bulunan Vekaletler Caddesi'nde toplanan göstericiler arasında tekerlekli sandalyeli gazilerin bulunduğu dikkat çekti. Göstericiler, "Vatan bölünmez şehitler ölmez" sloganları atarken gazilerin, "Biz bu vatan için organlarımızı verdik" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Gazi ve şehit yakınları ile Başbakanlık korumaları arasında arbede yaşandı. Korumalar, bazı gazileri başbakanlık binası önünden aşırı güç kullanarak uzaklaştırdı. Başbakanlık binasına girişlerine izin verilmeyen göstericiler, Türk Bayrakları açarak Vekaletler Caddesi'nde oturma eylemi gerçekleştiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.