Başdeğirmen; “Amacımız İyileştirmek ve Sağlamlaştırmak”

Isparta Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısında Başkan Şürkü Başdeğirmen açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Başdeğirmen; “Amacımız İyileştirmek ve Sağlamlaştırmak”

Isparta Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısında CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Dülgerbaki, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e; “Önümüzdeki dönem kazanmanız halinde Belediye Kültür Sitesini yıkacağım’ diye bir şey söylemişsiniz. Siteden de bana bununla ilgili çok soru geliyor. Bununla ilgili fikrinizi söyler misiniz?” sorusunu yöneltti.

Başkan Başdeğirmen de otel Isparta’nın yıkılması gerektiğini, bölgenin üst kısmına meydan alt kısmına ise otopark yapılması gerektiğini söyledi.

Ardından Belediye Kültür Sitesi’nin yenilenmesi gerektiğinin altını çizen Başdeğirmen; “Amacımız iyileştirmek, güzelleştirmek ve sağlamlaştırmak. Ne yapacağımızı aynen net olarak söylüyoruz. Otel Isparta’nın yıkılması lazım bu bir. Oranın mülkü bize ait. Altı otopark, üzeri meydan.

İki, kültür sitesinin yenilenmesi gerekiyor. Oranın yüzde yetmiş mülkiyeti belediyemize ait, yüzde 30’u vatandaşlara ait. Önündeki Belediye İşhanı’nın mülkiyeti yüzde 30’u belediyemize ait, yüzde 70’i vatandaşımıza ait. İki tarafı topladığımız zaman ortalamada yüzde yüz mülkiyete sahip olan bir alan çıkıyor. O alanı da biz de Kültür Sitesi olarak değerlendirmek istiyoruz. Kültür Sitesi’ni oradan yenileyerek, oradaki vatandaşlarımızı da yeni binaya, Belediye İşhanı yıkılmadan Kültür Sitesindeki vatandaşlarımızı da mümkün olduğu kadar işlerini yapabilecek şekilde, kiralarını ödeyerek, destek vererek, taşınmalarına yardımcı olarak 2 veya 3 senelik bir inşaat süresinden sonra öndeki Belediye İşhanı’nın kalktığını düşünün.

Biz buraları yenilemek istiyoruz arkadaşlar. Burada hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Kimsenin malına, mülküne zarar vermeyeceğiz. Herkesin mülkü kendisine verilecek. Her türlü şekilde destek olunacak. Devletimizin gücüyle bu değişimlerden, dönüşümlerden istifade etmek zorundayız. Keşke 50 yıl önce olan Isparta’daki bütün binaları bu hale getirebilsek. Bizim amacımız iyileştirmek, güzelleştirmek, sağlamlaştırmak. Gördüğünüz gibi deprem olan illerde o evlerin hepsi tabut oldu, Allah korusun. Biz bu tabutları ortadan kaldırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum