Başdeğirmen Başbakan Erdoğan’a Rapor Sundu

ITSO Başkanı Başdeğirmen, Başbakan Erdoğan’ın Isparta ziyaretinde Teşvik konusu başta olmak üzere, sanayici, tüccar ve yatırımcıları yakından ilgilendiren birçok konuda rapor sundu, destek istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mart 2014 12:47
Başdeğirmen Başbakan Erdoğan’a Rapor Sundu

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta’nın sürdürülebilir kalkınması, ekonomik gelişmesi ve 2023 hedeflerine ulaşması adına çalışmalarına devam ediyor.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta ziyaretinde, teşvik başta olmak üzere sanayici, tüccar ve yatırımcıları yakından ilgilendiren konularda rapor sundu, destek istedi. Başbakan Erdoğan’da Isparta’nın sorunlarıyla yakından ilgileneceğini belirterek, ITSO’nun raporundaki tüm konuların değerlendirileceğini söyledi.

ITSO’NUN HAZIRLADIĞI RAPOR ANA BAŞLIKLARIYLA ŞÖYLE:
Yatırım Teşvik Sisteminde Isparta’nın yerinin yeniden değerlendirilerek, 2. Bölgeden 4. Bölgeye alınması,

Isparta – Antalya (Dereboğazı Yolu), Isparta-Konya, Isparta-Burdur (Gelincik Yolu) Devlet Karayollarının “Duble” yol olması, Yağlık Isparta Gül çiçeğinin desteklenmesi,

Isparta’ya ikinci bir üniversite açılması, Mevcut Süleyman Demirel üniversitesi kent ekonomisinin % 55’ini karşılamaktadır. 66 bin öğrencisiyle şehrimize ve ülkemize katkıları çoktur. Isparta mevcut imkanlarıyla ikinci bir üniversite için hazırdır.İkinci üniversite açılması hususunun değerlendirilmesini talep etmekteyiz.

Isparta’ya Kozmetik İhtisas Gümrüğü açılması:
Kozmetik sektöründe ülkemiz ihracatının gün geçtikçe artmasına rağmen ithalatın daha fazla artması bu alanda belli önlem ve tarife tedbirlerinin alınması gerektiğini gözler önüne sermektedir. Bu nedenle, gerek ihracatımızın Isparta’da kurulan mevcut kozmetik sektörünün gelişmesi ile kalite düzeyinin ilgili mevzuat çerçevesinde yükseltilmesi, gerekse ithalatçının da işlerinin zorlaşması ve kalitenin ilgili mevzuat kapsamında kontrol altına alınması için Isparta’da “kozmetik ihtisas gümrüğü” kurulmasının sektöre olumlu etkilerinin dolayısıyla değerlendirilmesini talep etmekteyiz.

Elmaya İhracatına İhracat İadesi Yardımı:
800.000 ton elma üretimiyle ülkemizin elma üretim merkezi Isparta’dır. Ancak, Isparta’da uluslar arası pazarlara elma ihracatı istenilen düzeye ulaşamamaktadır. Elma ihracatçılarının 12 ay boyunca en az 100 $/ton miktarında ihracat iadesi yardımı almasını talep etmekteyiz.
KKK 5’inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’nın Isparta’ya taşınması:
Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Kara Havacılık Okulu Komutanlığı Isparta’ya taşınma süreci devam etmektedir. Ankara Etimesgut’taki kara havacılığının bakım merkezi olan KKK 5’inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’nın Isparta’da kurulan Kara Havacılık Okulu Komutanlığı alanı içindeki mevcut yerine taşınma konusunun değerlendirilmesini talep etmekteyiz.

Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı’nın Isparta’ya taşınması:
Ülkemizin “piyade üssü” Isparta’dır. Bu husus, Isparta’da kurulu 40.Piyade Alayı’na İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı, Eğirdir Dağ Komando Tümeni’nde bölgede oluşu nedeniyle Eğitim birlikleri Isparta,Komando birlikleri Eğirdir’de konuşlanmıştır. Ancak bunların esas unsuru olan Piyade Okulu ise 650 km uzaklıkta İstanbul Tuzla’da yer almaktadır. .Bu okulda öğrenim gören subay,yedek subay ve astsubay adaylarının eğitimlerinin pekişmesi için gerekli tüm unsurlar Isparta’da bulunmaktadır. Bu husus adayların hem zaman,hem ulaşım,hem ilave harcırah gibi unsurlarından ilave girdilerine neden olmaktadır.Üçgenin saç ayağının biri olan Tuzla Piyade Okulu’nun da Isparta’da olması Isparta’nın dünya çapında bir “piyade üssü” olmasına (bu yabancı öğrencilerinde daha çok talep etmesine)(hem dağ komando eğitimi,kış şartlarında arazi ve kayak eğitimi,kara havacılık unsurlarının da gelmesiyle atma, helikopter inme binme,yine meydana geçici konuşlanacak bir uçak marifetiyle hava indirme eğitimlerinin de burada yapılabilecek olması nedenleriyle) neden olacaktır.Bu kapsamda, Tuzla Piyade Okulu’nun Isparta’ya taşınma konusunun değerlendirilmesini talep etmekteyiz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.