Başdeğirmen Hedefine Ulaştı

Göreve geldiği günden bu yana güle verilen desteklerle ve gülün süs bitkileri kategorisinden çıkarılmasıyla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde çalışmalar yapan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen hedefine ulaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2013 17:13
Başdeğirmen Hedefine Ulaştı

Isparta yağ gülünün, süs bitkilerinden çıkarılarak Yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri kategorisine alınması, mazot ve gübre desteğinin yüzde 102 oranında artırılmasında ITSO Başkanı Başdeğirmen’in önemli çabaları var.

Geçtiğimiz ay Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik ile birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i ziyaret eden Başdeğirmen’in gül ve gül ürünleriyle ilgili sunduğu dosyadaki taleplerinin en önemlisi olan güldeki statü değişikliği kabul edildi.

Yeni düzenleme ile gül süs bitkisi statüsünden yağlı bitkiler ve endüstri bitkileri statüsüne alındı ve gül üreticisine verilen Mazot ve gübre desteği yüzde 102 oranında artırıldı. Gül üreticisi dekar başına 7.10 lira daha fazla destek alacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.