Başdeğirmen'den Sanayicilere Çağrı

ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İstanbul sanayicilerine seslendi: ‘Fabrikanıza gitmek için ‘Helikopter Pisti’ yapıyorsunuz. Buyurun, Isparta’ya yatırım yapın. ‘Uçağınız Fabrikanızın’ önünde hazır’

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Aralık 2014 12:21
Başdeğirmen'den Sanayicilere Çağrı

KARA- DENİZ- HAVA- DEMİR
HEPSİ SD OSB’DE KONUŞLU
Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) alt ve üst yapı açısından Türkiye’nin en iyisi olduğunu öne süren Başdeğirmen, tezini şöyle güçlendirdi: (‘- İstanbul’dan daha Gebze’ye ulaşamadan havayolu ile Isparta’ya fabrikanıza gelmiş olursunuz. Demiryolu var, Liman var.’)

GENİŞLEME ALANI İÇİN 10
ŞİRKET SIRADA BEKLİYOR
OSB’nin tamamen dolduğunu; ‘Genişleme Sahası’ için ise şu anda 10 şirketin yatırım sırası beklediğini anlatan ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Sanayici Dr. İnşaat Yüksek Mühendisi Şevket Demirel’in Temiz, Alternatif, Yenilenebilir Enerji yatırımı yapacağını müjdeledi.

DR. ŞEVKET DEMİREL GÜNEŞ
ENERJİSİ YATIRIMI YAPACAK
Isparta’nın Türkiye’nin Meyve Bahçesi olduğunu söyleyen Başdeğirmen, Asya odaklı Gül Turizmi’nin de heyecan verici olduğunu ifade etti. Japonya, Güney Kore ağırlıklı Asya’dan yılda 20 Bin turist çekmenin formüllerinin hayata geçirildiğini anlatan Başdeğirmen, (‘- Isparta çok güzel/ güneşli günler görecek’) dedi.

İSTANBUL SANAYİCİLERİNE ÇAĞRI:
UÇAK FABRİKANIN KAPISINDA BEKLİYOR
Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İstanbul sanayicilerine çağrı yaptı: (‘- Uçağı kapına getiriyoruz. Buyurun gelin, Isparta’ya yatırım yapın.’) İstanbul’da trafik yoğunluğu nedeniyle ‘zaman yönetiminde’ büyük problemlerin yaşandığına atıf yapan Başdeğirmen, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) bu açıdan çok avantaj sağladığını ve fırsat sunduğunu ifade etti.

HELİKOPTER PİSTİ İÇİN UĞRAŞMA:
GEBZE’YE GİDEMEDEN ISPARTA’YA
ULAŞMIŞ OLURSUNUZ
Özellikle İstanbul’da sanayicilerin, fabrikalarına Helikopter Pisti yapmaya başladıklarına atıf yapan ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Siz İstanbul’da büyük fabrikalarınızın önüne Helikopter Pisti yapıyorsunuz. Burada; Isparta’da Havalimanı hazır… Fabrikanızın önünde. Her gün tarifeli seferler düzenleniyor. Uçaktan indiğin an fabrikandasın.
Şunu net bir şekilde söylüyorum: Siz, İstanbul’dan Gebze’ye henüz ulaşamadan havayolu ile Isparta’ya gelmiş olursunuz. Liman’a (Antalya) sadece 1,5 saat mesafedesiniz” dedi.

E- 5 CEPHELİ. KARA, DENİZ, HAVA,
DEMİRYOLU AĞINA SAHİP
ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 82 Parsel’den oluşan Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını kaydetti.
Alt ve üst yapılar açısından SD OSB’nin Türkiye’nin avantajı en yüksek noktası olduğunu öne süren Başdeğirmen, tezini şu varlıklarla güçlendirdi:
“- E- 5 Cepheli (Karayolu)
- Havalimanı’nın hemen yanında (Havayolu)
- İçerisinde demiryolu var (Demiryolu)
- Liman’a (Antalya) 1,5 saat mesafede (Deniz yolu)
Tüm bu göstergeler ışığında İstanbul’daki sanayicilere sesleniyorum:
‘Siz, İstanbul’da büyük fabrikalarınızın önüne Helikopter Pisti yapıyorsunuz. Burada Havalimanı var. Fabrikanın önünde. Uçaktan inen fabrikasına giriyor.
İstanbul’dan Gebze’ye gidemeden Isparta’ya gelmiş olursunuz.
Mükemmel seviyede Arıtma Sistemi var
Yeşil bir OSB’ye sahibiz
OSB Kampusu içerisinde tam 150 Bin ağaç var
Oksijen deposu
Doğalgazı içerisinde.

GENİŞLEME ALANI İÇİN
10 YATIRIMCI
SIRADA BEKLİYOR

Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 2,5 Milyon m2 yüzölçümlü ‘Genişleme Alanı’ için çalışmaların son hızla devam ettiğine dikkat çeken Şükrü Başdeğirmen, “daha lisans çıkmadı. Ama şimdiden 10 şirket yatırım için talepte bulundu” müjdesini verdi.

ISPARTA, GÜZEL, GÜNEŞLİ
GÜNLER GÖRECEK
Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, son dönemlerdeki heyecan verici yatırımları da şöyle analiz etti:
(‘- Coca- Cola: 165 Bin m2 parselde meyve suyu yatırımı devam ediyor
- BLS Makine: Yatırım tamamlandı, ihracata başladı
- Elhelp: Mısır kökenli gübre üreticisi. 50 Milyon Dolar değerinde yatırım yapıyor
- Poyrazoğlu: Malatya kökenli şirket. Meyve suyu yatırımı yapıyor
- Cebeci: Süt ve ürünleri yatırımı yapan Cebeci şimdi de Yem Fabrikası kuruyor
- Genişleme Alanı: 10 yatırım sırada bekliyor.’)

DR. DEMİREL GÜNEŞ ENERJİSİ
YATIRIMI YAPMAYI PLANLIYOR

Sanayici Dr. İnşaat Mühendisi Şevket Demirel’in Temiz, Yenilenebilir, Alternatif Enerji yatırımı yapmayı planladığını da müjdeleyen ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, turizmde de heyecan verici gelişmelerin kaydedildiğini söyledi.
Başdeğirmen, ana başlıkları ile şöyle konuştu:
DAVRAZ:
- Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi, Türkiye’nin yükselen değeri. Birçok açıdan Türkiye’nin en iyi noktalarından biri…
EĞİRDİR GÖLÜ:
- Doğa Turizmi açısından çok büyük potansiyele sahip. Biz onu (Dünyanın 8’inci harikası’) olarak tanımlıyoruz
İNANÇ TURİZMİ:
- Isparta büyük bir ‘Medeniyet Alanı’… İnanç Turizmi, her geçen dönem gelişiyor. Büyük bir Uygarlık üzerinde yaşıyoruz. St. Paul, çok önemli… Ve hak ettiği ilgiyi görmeye başladı.
BEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ:
- Uzun yıllar Isparta’da yaşadı. Eserlerinin büyük çoğunluğunu Isparta topraklarında kaleme aldı. Haftada 5 Bin ziyaretçi geliyor
GÜL ÇİÇEĞİ TURİZMİ:
- Asya, Gül Turizmi için Isparta’ya gelmeye başladı. 4 yılda büyük mesafeler kat edildi. 5 Bin turist geldi, gül topladı. Hedef 20 Bin

GÜLBİRLİK TOKYO’DA MAĞAZA AÇIYOR
GÜL:
- Yılda 60 Milyon Dolar girdi sağlanıyor
- Rosa Damescana (Yağ Gülü) Dünya’nın en kalitelisi ve sadece bizde var.
- Sanayicilere Rosa Damescana’ya yatırım yapmaya çağırıyoruz.
- Isparta’da 80 şirket var. Kooperatif var. GÜLBİRLİK özelinden örnek verirsek, Avrupa’ya; Dünya’nın dört bir köşesine açıldı. GÜLBİRLİK, ROSENSE Markası’nı Tokyo’ya taşıyor.

MEYVE SUYU YATIRIMI YAPILSIN
- 2013’te atak yaptık. Bundan sonra büyük yatırımcıları, Dünya markalarını çekmek istiyoruz.
- İlk örnek Coca Cola
- Yatırım yapıyor
- Poyraz Meyve Suyu yatırım yapıyor
- Demirel Ailesi’nin bu alanda yatırımı var zaten
- Türkiye’nin Meyve Bahçesi Isparta
- Dünya’nın 3’üncü büyük elma üreticisi… Türkiye’de her 4 elmadan 1’ini üretiyor.
- Çeşit de yükseldi. Eskiden 3- 4 ile sınırlı idi. Şimdi 20’ye kadar çıktı.
- Koruma, ambalajlama açısından önemli yatırımlar yapıldı
- Elma o an dalından koparılmış şekilde tazelikte korunabiliyor
- Üretim artıyor. 4 meyve suyu fabrikası var. Hepsi de ihraç ediliyor. Toprakların yüzde 80’i sulanabilir.
KİRAZ:
- Uluborlu, Dünya Markası… Isparta’da 21 Bin Ton kiraz üretiliyor. 18 Bin Ton kayısı yetiştiriliyor. 15 Bin Ton şeftali var. Vişne yine önemli bir ürün…
İNŞAAT VE ENERJİ:
- İnşaat çok iyi gidiyor. Yerli yatırımcıların kurduğu bir AVM var.
- Konut projeleri başladı, 20 - 30 dairelik projelerden 100 dairelik projelere geçiliyor. 200 Bin nüfus için bu ölçek iyi. İnşaat hareketli. Talep de var. Şimdi enerji yatırımları artıyor. Güneşi dik alan bir kent olduğu için enerji verimliliği yüksek. Sanayici Dr. İnşaat Yüksek Mühendisi Şevket Demirel’in çimento, sunta, meyve suyu, salça üretimi var. Enerji işine de girmeyi düşünüyorlar.
BİLİM:
Süleyman Demirel Üniversitesi’nin (SDÜ) 18 Fakülte, 30 Meslek Yüksekokulu (MYO), 6 Enstitü’sü var. 72 Bin öğrenciye ulaştı. Sadece öğrenci toplamı 13 kentin nüfusundan daha fazla. SDÜ, çok nitelikli, donanımlı, üst düzey bir Bilim kurumu. Isparta’ya ve Batı Akdeniz Bölgesi’ne çok faydası var.
SAĞLIK:
Çok önemli bir yatırım yapılıyor. AKFEN Holding, Sağlık Kampusu inşa ediyor. Sağlık Turizmi açısından çok önemli bir kazanç olacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum