Başdeğirmen’den Yeni Yıl Mesajı

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, “2015 yılının Ülkemiz ve bölgemiz için beklentilerimizin karşılandığı, başarılarla dolu, ekonomik anlamda etkili bir yıl olmasını dilerim.”dedi.

Yayınlanma:
Başdeğirmen’den Yeni Yıl Mesajı

Başdeğirmen’in mesajı şöyle: “Yeni bir yılı daha birlikte karşılıyor olmaktan duyduğum mutluluğu tüm üyelerimiz ve hemşerilerimizle birlikte paylaşıyorum. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2014 yılında da çalışmalarımızı yaparken üyelerimizin beklentilerini gerçekleştirmenin, Isparta’nın ticari ve ulusal çapta tanınırlığını ve etkinliğini arttırmanın gayreti içinde olduk. Sahip olduğumuz güzel ülkemiz ve ilimizin ekonomik ve sosyal anlamda güçlü bir geleceğe kavuşması için birey olarak sorumluluklarımızın farkında olarak çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz.

Hepimizin bildiği gibi zenginliğin yolu ticaretten geçer. Halkların zenginleşmesi için ticaretin ve yatırımın önü açılmalıdır. Biz katıldığımız her platformda bunu savunuyoruz. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak ekibimizle birlikte ilimizi nasıl bir adım daha ileriye götürebiliriz düşüncesi ile yatırımların ve girişimlerin önünün açılması noktasında gereken argümanların sağlanması için çaba sarfediyoruz. Şehrimizde üretilen ürünleri tanıtmak ve Isparta’nın ihracatının 2023’de 500 milyon dolara ulaştırmak için yurtdışı iş gezilerine önem veriyoruz. Isparta’nın dışına çıkmadan Isparta’ya hizmet edilemez anlayışı ile ticaret hacmimizin fazla olduğu ülkelerin yanı sıra hiç ticaret yapmadığımız ülkelere de iş gezileri düzenleyerek Ispartamızı tanıtıyoruz. Bu çalışmalarımızla Isparta’nın ihracatta yeni ufuklara yeni pazarlara yelken açacağına inanıyoruz.

Sosyal projelerimize devam ederken Isparta’nın kalkınmasına öncülük etmek üzere çalışmalarımıza da hız veriyoruz. Gelecekte ilimizin kendi değerlerleriyle marka olarak, Türkiye’nin tarımıyla, sanayisiyle ekonomisi güçlü illeri arasına girmesi adına; Yağlık Isparta Gülünün desteklenmesi, elmaya ihracat iadesi yardımı, yatırım teşvik sisteminde Isparta’nın yerinin yeniden değerlendirilmesi, Isparta – Antalya Dereboğazı ve Isparta-Konya Karayolunun “Duble” Yol Olması, Antalya- Afyonkarahisar- Isparta- Antalya Hattı Yüksek Hızlı Tren çalışmaları, THY İstanbul – Isparta – İstanbul sefer saatlerinin düzenlenmesi ve her gün iki sefere çıkarılması, Isparta’ya Kozmetik, Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Hammadde ve Ürün Araştırma Geliştirme Ve Kalite Kontrol Merkezi Kurulması (Akredite Kozmetik Laboratuarı) Isparta Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Statüsünün Karma OSB’ye dönüştürülmesi, KKK Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı’nın Isparta’ya taşınması gibi taleplerin yerine gelmesi için Valimiz, Milletvekillerimiz, belediye başkanımız, bürokratlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz.

İşadamları olarak 2015 yılında öncelikle Ispartamız için bu taleplerin yerine gelmesi en büyük arzumuz. Bütün bunların yerine gelmesi halinde Ispartamızın ekonomik anlamda adından söz ettiren iller arasındaki yarışa katılacağına inanıyoruz.

Tabiki taleplerimizin yanı sıra devam eden iki projemizle ilgili de bilgi vermek isterim. İlimizin kalkınması adına 2015 yılında iki önemli hayalimizi gerçekleştiriyoruz, birincisi, Isparta’daki kalifiye eleman ve işsizlik sorununa çözüm bulacağına inandığımız TOBB’un desteği ile yaptırdığımız 24 derslikli teknik lisemizin açılışını yapacağız, ikincisi ise Isparta’daki tüm ekonomik dinamikleri bünyesine alacak olan ve Türkiye’ye örnek teşkil edecek Ekonomi Kampüsü Projemizin temelini atacağız.

Ülkemizde son yıllardaki ekonomik büyümeyi gözlemleyerek Isparta iş camiası olarak ülkemizin ve bölgemizin geleceğine umutla bakmaktayız. Temennimiz 2015 yılının Ülkemiz ve bölgemiz için beklentilerimizin karşılandığı, başarılarla dolu, ekonomik anlamda etkili bir yıl olmasıdır.
2023 vizyonu dahilinde kendi hedeflerimizi yüksek tutarak, ülkemizin kalkınmasına doğru orantılı gelişmeye devam eden güzel ilimizin tüm fertlerinin ve ekonomiye değer katan işadamlarımızın yeni yılını kutlarım.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.