Başıboş Köpekler Toplanacak

Isparta’da kent merkezi ve mahallelerde başıboş gezen sokak hayvanlarına yönelik şikayetlerin artması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu harekete geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2014 10:26
Başıboş Köpekler Toplanacak

Kurul, başıboş kedi ve köpeklerin ilgili birimlerce toplatılmasına, bunların kısırlaştırılarak aşılanmasına karar verdi. Kurulun kararı bağlayıcı nitelikte
İl merkezinde ve mahallelerde sayıları gittikçe artan başı boş sokak köpekleri konusunda artan şikayetler üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Yardımcısı Cengiz Ata’nın başkanlığında toplandı. Hayvan Hakları Koruma Kanunu dolayısıyla Belediye’nin elini kolunun bağıl olduğu başıboş hayvanlar konusunda kurul, yasal bağlayıcılık nitelik taşıyan karara imza attı.

KUDUZ VAKASI GÖRÜLEBİLİR
Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararında “İlimizde sayıları her geçen gün hızla artan sokak kedi ve köpeklerinin çoğalmasını önlemek ve bu hayvanların aşılanmadan yerleşim yerleri içinde gelişigüzel dolaşmaları sonucunda başta şüpheli ısırık vakaları olmak üzere halk sağlığı üzerinde olumsuz etkilerinin meydana gelebileceği bunun sonucu olarak muhtemel kuduz vakalarının oluşması riski bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi.

HAYVANLAR KISIRLAŞTIRILACAK
Kurul, bu gerekçeye dayanarak ilde bulunan mahalle aralarında başıboş kedi ve köpeklerin ilgili birimlerce toplatılmasına, bunların kısırlaştırılarak aşılanmasına, her türlü tedbirin alınmasına ve uygulanmasına karar verdi.

BELEDİYE BARINAK YAPACAK
Öte yandan Isparta Belediyesi, Koçtepe mevkiine barınak yapılması yönünde çalışmaları sürüyor. Hayvan Hakları Koruma Kanunu’na göre, toplanan hayvanlar barınakta en fazla 2 hafta süreyle kalabilecek. Hayvanlar toplanıp barınağa götürülecek ve burada aşılama ve kısırlaştırma işlemi yapılacak. Bu işlemlerin ardından 10 gün sahiplenmesi için bekletilecek olan hayvanlar sahiplenilmezse 7 gün daha barınakta kalacak. Bu süreci tamamlayan hayvanlar kayıt altına alınarak alındıkları yere tekrar bırakılacaklar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum