Başımızı, Gözümüzü Kuma Sokmuyoruz

Başımızı, Gözümüzü Kuma Sokmuyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2020 14:17
Başımızı, Gözümüzü Kuma Sokmuyoruz

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, partisinin Eğirdir İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmadı Eğirdir Gölü’nün sorunlarına dikkat çekti. Milletvekili Özel, “Eğirdir Gölü gerçekten SOS veriyor. Eğirdir Gölünde tehlike yok demek biraz başımızı, gözümüzü kuma sokmak gibi olur” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Isparta Milletvekili ve AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, partisinin Eğirdir İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada Eğirdir Gölü’ne ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu.
Milletvekili Özel, "Eğirdir’in birkaç problemini burada konuşalım ki bir ortak eylem planı içerisinde yapılması gerekenleri bir külli siyasi irade olarak ortaya koyalım, hedeflerimize ulaşalım." dedi.

"EĞİRDİR'İ ÖNEMSİYORUZ"
Konuşmasında Eğirdir'i önemsediklerini belirten Milletvekili Özel “Eğirdir’i gerçekten önemsiyoruz. Eğirdir; Dünyada, Türkiye’de, ilimizde göz bebeği olan bir yer. Buranın kıymetini belki bizler Ispartalılar olarak Eğirdirliler kadar bilemiyoruz. Gerçekten cennet bir yerde, doğal güzelliğiyle, gölüyle tarımdaki öncülüğüyle iyi bir konumdayız. Eğirdir denince Eğirdir Gölünü konuşmadan buradan olmaz. Gölüyle müsamaha olmuş bir ilçemiz. Eğirdir’in birkaç problemini burada konuşalım ki bir ortak eylem planı içerisinde yapılması gerekenleri bir külli siyasi irade olarak ortaya koyalım, hedeflerimize ulaşalım.Eğirdir’de 2003 yılında Veli Başkanla beraber burada bir toplantı yapmıştık. 2003-2004 yılında hedefler koymuştuk. 4 ana hedef diye. Bunu büyük bir oranda gerçekleştirmiştik. Bu soğuk havaların modernizasyonu, modern sulama sistemleri, paketleme sistemleri.Sadece orada bir konuyu elmayla ilgili yapamamıştık. Pazarlama konusunda hedefimize ulaşamadık. Diğer bütün hedeflerimize ulaştık." diye konuştu.

ORTAK DEĞERİMİZ TARIMIN DEVAMI
Eğirdir Gölü'nün sorunlarına da dikkat çeken Özel şunları söyledi: "Eğirdir Gölü gerçekten SOS veriyor. Eğirdir Gölünde tehlike yok demek biraz başımızı, gözümüzü kuma sokmak gibi olur. Eğirdir Gölündeki problemi kabul ederek bunun çözümü noktasında bir dünya feryat eden bir dünya whatsap grupları olsun, sosyal medyada olsun Ankara’da, İstanbul’da toplantılar yapan gruplar var. Onların bu tür çalışmaları gerçekten çok değerli bir çalışma. Onlara kulağımızı, yüreğimizi beynimizi açmamız lazım ki onlar da güzel şeyler ifade ediyorlar. Hepimizin ortak değeri şu süreçte tarımın devamı, sağılıklı bir şekilde büyümesi, Eğirdir Gölünde bu bölgemize bağlı. Geçen gün Tepeli köyüne gittik. Bir çiftçi bahçesini sulaması gerektiğini söyledi, gölden çamur geldiği için bahçesini sulayamamış. DSİ ile görüştük sanırım o çamuru almış. Adamlar, havaların sıcak gitmesiyle damla sulama yeterli gelmediği için salma sulamaya geçmiş. Çünkü damlama ağacın etrafını suluyor, öbür tarafta da toprak elmayı yakıyor. Onun içindir ki Eğirdir Gölünün korunması, kurtarılması gelecek nesillere aktarılması noktasında bizler siyasi irade olarak da bütün önceliğimizi buraya vermemiz gerektiğinin öneminin altını çiziyorum.

VEHAMETİ ANLAYIN
Geçen gün DSİ Bölge Müdürünü ziyaret ettim. Evet Eğirdir Gölünde bir problem var. Şuan Eğirdir Gölünün su kodu 915.80’e düştü. 916 kodunun altına düşmesi tehlike sınırı deniyordu. 25 veya 30 Eylüle kadar sulama devam edeceği için bunun vahametini anlayın diye söylüyorum. Eğirdir Gölünü kurtarmak için, Eğirdir Gölünden su alan sulama birliklerinin alternatifler yaparak mesela Tepeli Göleti, Çay Göleti yapılarak gölden sulamanın önüne geçmemiz gerekiyor. Çünkü Tepeli ve Çay Köyünün su kaynakları Göle ulaşmıyor. O kaynakları gölet yaparak gölden su almalarının önüne geçmemiz lazım. Ve acilen de bu gölden su alan bütün Sulama Birliklerinin vahşi sulama sisteminden kapalı sistem modeline geçmesi lazım. Suyun buharlaşmasını sağlayan açık kanaldan da kapalı kanala geçmesi gerekiyor. Atabey Sulama Birliğinin ihalesi yapıldı. Kapalı sistemin. İnşallah bu ay içerisinde ilgili firmayla sözleşmesi imzalanıp mütaahhit yakın bir zamanda işe başlayacak. Ve Eğirdir Gölünden su alan Atabey Sulama Birliği de daha rantabl bir şekilde gölü tehlike arz etmeyecek şekilde su almama noktasına gelecek diyebilirim.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum