'Basit İhmallerle Canlar Yanmasın!'

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar, soba yakıldıktan sonra bekleme süresinden, yanan sobaya kömür eklenmemesi ve soba zehirlenmelerinin önüne geçilmesi adına vatandaşı birçok konuda uyardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2012 23:28
'Basit İhmallerle Canlar Yanmasın!'

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar kış aylarında meydana gelen soba zehirlenmelerinde basit ihmallerden dolayı can kayıpları yaşandığını belirterek vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Emre Mahallesi’nde yaşanan zehirlenme olayının ölümle sonuçlandığını bir kez daha hatırlatan İtfaiye Müdür Açar, her yıl temmuz ve ağustos aylarında soba zehirlenmeleriyle ilgili baca temizleme kursları düzenlediklerini söyledi.

Her yaştan vatandaşın katılım sağlayabileceği baca temizleme kurslarında, can kayıplarını aza indirgemeyi amaçladıklarını aktaran Açar, yanan sobaya kömür eklenmesinin zehirlenmeye davetiye çıkardığını vurguladı.

“KÖMÜRDEKİ MAVİ ALEVİ MUTLAKA GÖRÜN”
Soba yaktıktan sonra, kömürdeki mavi alevi görünceye dek uykuya geçilmemesi gerektiğinin altını çizen Açar, “Evlerinizde soba yakarken, mutlaka mavi alevi görün. Sobanız tamamen tutuştuktan sonra uykuya geçin. Bacalarınızın tıkalı olup olmadığına dikkat edin. Bacalarınızdaki çatlak ve duman sızdıracak yerleri en kısa sürede onarın” dedi.

“BACA ÇEKMECELERİ METAL OLMALI”
Evlerdeki odaların içersinde bulunan baca havalandırmalarının da plastik yerine metal olarak tercih edilmesi gerektiğini aktaran Açar, “Baca havalandırması ve dökülen kurumların temizlenmesini sağlayan ‘baca çekmesi’ olarak tabir ettiğimiz malzemelerin metal olması, ve belli aralıklarla temizlenmesi gerekiyor. Çekmecelerin iç bölgelerine de is akmasın diye konulan bez ve benzeri malzemelerin de konulmaması gerekiyor” diye konuştu.

“BASİT İHMALLERLE CANLAR YANMASIN!”
Evlerdeki bacaların, çatıdan en az 1 metre yüksekte olması gerektiğine dikkat çeken Açar, vatandaşlara uyarılarda bulundu; “Soba ve bacalarınız alınması gereken önlemi alın, basit ihmallerle canlar yanmasın, ölümler olmasın” ifadelerini kullandı.

“İTFAİYE OLARAK 7 / 24 TEYAKKUZDAYIZ”
Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak vatandaşlara 7 gün 24 saat hizmet sağladıklarını belirten Açar, “İtfaiye Müdürlüğü olarak yılın her günü, her saati vatandaşlarımıza kesintisiz bir hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımızın canı ve malı bizim için önemli, bunun için en küçük sıkıntılarında da dahi 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden bizimle irtibata geçebilirler” şeklinde konuştu.

HABER: Feti KILIÇ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.