Başkan Adayını Tarif Etti, İsim Vermedi

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, partisinin Belediye Başkan adayının belli olduğunu söyledi. Adayın ismini vermeyen Gencay, onu bakın nasıl tarif etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ocak 2013 10:14
Başkan Adayını Tarif Etti, İsim Vermedi

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, yerel seçimler konsuudna partisinin hızlı bir hazırlık sürecinde olduğunu kaydetti. Belediye Başkan adayının belli olduğunu dile getiren Gencay, ismini vermediği adayı, “Isparta’nın yerlisi, iç mimar, ilahiyatçı ve teşkilata hizmet eden birisi” diye tarif etti.

KANAL3’E KONUK OLDU
Kanal3 ekranlarında canlı olarak yayınlanan 3. Boyut programına konuk olan Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Cevat Gençay, program yapımcısı Saadettin Ulusoy, Kanal3 Isparta Temsilcisi -Ajans32 İmtiyaz sahibi Mustafa Kahraman ve Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa’nın sorularını cevapladı.



UZAKTAN KUMANDAYLA TERÖR ÇÖZÜLMEZ
Terörden ekonomiye kadar bir çok konuda değerlendirmeler yapan Gençay, hükümetin ‘İmralı sürecini’ de eleştirdi. Gençay, “Açılım konusunda terör örgütü ile görüşmeler var. PKK’ya destek veren NATO ülkeleri, ABD Apo’yu asmamaları için Türkiye’ye teslim ettiler. 5 trilyonluk yer yaptılar. Hiçbir vatandaşımız 5 trilyonluk binada güzel bir şekilde bakılmadı. Başbakan düzeyinde terör örgütü ile görüşmeleri asla tasvip etmiyoruz. Uzaktan kumandayla terör bitmez. Büyük Ortadoğu Projesi ile terör çözülemez” dedi.

BİR İSRAİL PROJESİ
Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir İsrail projesi olduğuna işaret eden Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, “Bunların bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var. BOP aslında bir İsrail projesidir. Bu projenin eş başkanı Başbakanımız. Bu eş başkanlık görevini kim verdi? Amaç belli. 22 ülkenin sınırı ve yönetimi değişecek. Bir oyun oynanıyor ve biz izliyoruz” ifadelerini kullandı.

CEBİMİZ VE KALBİMİZ İŞGAL ALTINDA
Türkiye’nin hem ekonomik hem de ahlak ve maneviyat konusunda işgal altında olduğunu ileri süren Gençay, “Cebimiz ve kalbimiz işgal altında. Faiz ekonomisi hakim. Haftada 1 milyar TL faize giden para var. İzleyecek televizyon programları yok. 1,5 lira telefon görüşmesi var, 25 lira fatura ödüyoruz bu zulüm değimli. Benzin parası zulüm değimli. Bu paralar toplanıp faize gidiyor” diye konuştu.

ASIL ELEŞTİRİ SEÇİM SATHINDA OLACAK
Yerel yönetimlerle ilgili görüşlerini de paylaşan Gençay, “5 yıldır iktidarda olan bir belediye başkanı var. 5 yılda hiçbir şey yapmadı demek olmaz. Yollar yapıldı Ispartalılar memnun.
AKP geldi belediye zabıta olan yeri boşalttı il binası yaptı. MHP geldi aynı yerde il binası yaptı. İkisi de yanlış. İyi icraatlara teşekkür eder, kötü icraatları da eleştiririz” dedi. Gençay, asıl eleştirilerin seçim sathında yapılacağının da sinyallerini verdi.

ADAYIMIZ BELLİ
Yerel seçimlere hazır olduklarını kaydeden Gençay, Belediye Başkan Adaylarının ve meclis üyesi adaylarından bir kısmının belli olduğunu da açıkladı. Belediye Başkanı adayının ismini vermeyen ama tarif eden Gençay, “Isparta’nın yerlisi, iç mimar, ilahiyatçı ve teşkilatımıza hizmet eden birisi” dedi.

ASKER VE ÖĞRENCİNİN HARÇLIKLARI OLMASA…
Ekonomiye ilişkin değerlendirmeler de yapan Gençay, “Havaalanını kaybettik, fabrikalar teşvikten pay alamadığımız için kapandı. Bazı fabrikalarımız taşındı. Ekonomik sahada gösterge düştü. Teşvikten dolayı büyük faturalar ödedik. Meteoroloji bölge müdürlüğü istasyona dönüştürüldü. Milli parklarımız olmasına rağmen Milli Parklar Müdürlüğü Burdur’a verildi. Üreten değil, tüketen şehir olduk. Askerin ve öğrencinin harçlıklarına bakan bir il olduk” diye konuştu.

ISPARTA’YA BİR KİMLİK ŞART
Isparta Valisi Memduh Oğuz’un İlim Şehri projesi hakkındaki görüşlerini de açıklayan Gençay, “Isparta’nın bir kimliğe ihtiyacı var. Nasıl Afyon termalleriyle nam yapmışsa, Isparta’nın da bir kimliğe ihtiyacı var. İlim olur, sağlık olur ama bir kimlik şart. Bir kimlik kazanmalı Isparta. Kent Konseyimizin de bu konuda çalışmalar yapacağını umut ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.