Başkan Bayram'a Kaçak Su Kullanılıyor İddiası

Yalvaç Belediye Başkanı DP'li Tekin Bayram'ın oturduğu binada kaçak su kullandığını iddia eden Tekel bayi işleten Timuçin Bildiren, İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2011 16:46
Başkan Bayram'a Kaçak Su Kullanılıyor İddiası

İhbar üzerine inceleme başlatan Kaymakamlık, apartmandaki kaçağı belirledi. Başkan Bayram, "Kaçaktan haberim yok. Ben 1989 yılında kaçakSudan dolayı anneme dahi ceza kestim. Ayrıca Yalvaç'ta 10 tona kadar su kullanımı ücretsiz. 10 tondan sonrası ise 79 kuruş. Suyun bu kadar ucuz olduğu yerde kimse kaçağa tenezzül etmez" dedi.

İddiayı, ilçede Tekel bayi işleten, geçmişte içkili restoran açmak için başvuruda bulunan ancak bu talebi Belediye tarafından reddedilince, Başkan Bayram'a husumet besleyen Timuçin Bildiren ortaya attı. Yalvaç Belediye Başkanı TekinBayram'ın oturduğu Yıldız Apartmanı'nınkalorifer dairesinde ve bahçesinde 10 yıldır kaçak su kullanıldığını iddia eden Bildiren,İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulundu.

Bakanlık, Isparta Valiliği'nden konunun araştırılmasını istedi. Valiliğin talimatı üzerine Yalvaç Kaymakamlığı, TekinBayram'ın oturduğu 4 katlı binada inceleme yaptı. İncelemede apartmanın kalorifer dairesi ve bahçesindebulunan çeşmenin şebekeye bağlı olmadığı, suyun kaçak kullanıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Kaymakamlık, belediye başkanlığında 4'üncü dönemi olan Tekin Bayram'ın savunmasını aldı. Bayramsavunmasında, "Benim konudan haberim yok. Apartman yöneticisi Murat Yalvaç'tır. Kalorifer dairesi ve apartmanın diğer işleriyle kendisi ilgilenir" dedi.

Bayram'ın savunması üzerine Yalvaç Kaymakamlığı bu kez apartman yönetici Murat Yalvaç'tan yazılı savunma istedi. 29 Temmuz 2011'de Murat Yalvaç'a gönderilen yazıyla kaçak su kullanımına ilişkin 1 hafta içerisinde apartman yöneticisi sıfatıyla yazılı bilgi vermesi istendi.

'KAÇAK HATTI BAŞKAN ÇEKMİŞ OLABİLİR'

Murat Yalvaç yaptığı savunmasında, oturduğu daireyi 2008 yılında Belediye Başkanı Tekin Bayram'dan satın aldığını ve 3 yıldır burada oturduğunu belirtti. Apartman yöneticisi olmadığını da vurgulayan Yalvaç, savunmasında, "Şikayete esas Bodrum kattan dışarıya gelen çeşmede su sayacı bulunmamaktadır. Aynı hat üzerinde su sayacı olmayan bir musluk bulunmaktadır. Sayaç olamadan kalorifere su gitmektedir. Çok uzun süredir bu olay benim de dikkatimi çekmiştir. Ama işi bilmediğim için anlam veremedim. Sizden gelen yazıdan sonra bu olayı incelediğimde hayretler içinde kaldım. Bilirkişi tarafından incelenmesi halinde bu tesisatın yıllar önce döşenmiş olduğu tespit edilecektir. Kaçak su hattı evin ilk sahibi Tekin Bayramtarafından döşenmiş olabilir" ifadelerine yer verdi.

'ANNEME BİLE CEZA KESTİM'

İddialara cevap veren Belediye Başkanı Bayram ise kaçak su hattından haberinin olmadığını savundu.Binada 10 yıldır oturduğunu kaydeden Bayram, "1 kez dahi Bodrum kata inmedim. Kaçak su çekildiğinden de haberim yok. Konudan haberdar değilim. Apartman yöneticisi olan kişi kalorifer dairesindensorumludur ve apartmanın yöneticisi de bellidir. Şahsımla alakası yok. Ben 1989 yılında kaçak Sudandolayı anneme dahi ceza kestim. İddialar asılsızdır. Ayrıca Yalvaç'ta 10 tona kadar su kullanımı ücretsizdir. 10 tondan sonrası ise 79 kuruş. Suyun bu kadar ucuz olduğu yerde kimse kaçağa tenezzül etmez" dedi.

550 TL CEZA KESTİ

4 katlı, 6 daire ve 4 dükkanın bulunduğu Yıldız Apartmanı'nda kaçak su tespit edilmesinin ardından belediye Mali Hizmetler Birimi'ne talimat veren Başkan Bayram, apartmana kaçak Sudan dolayı işlem yapılmasını istedi. Mali Hizmetler Birimi, Başkan Bayram'ın oturduğu apartmana 550 TL ceza kesti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.