Başkan Gözgün’den Gençlere Siyaset Dersi

Başkan Gözgün’den Gençlere Siyaset Dersi

Yayınlanma:
Başkan Gözgün’den Gençlere Siyaset Dersi

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Genç STK’lardan ‘Yeni neslin inşasında kültür söyleşileri’ Projesi kapsamında gençlere siyaset, girişimcilik ve Ar – Ge konularında tecrübelerini anlattı. 

 

Genç İHH, Ak Parti Gençlik Kolları, Genç Ensar, Genç Memur – Sen, Genç Önder, MTTB, ADEM Topluluğu, Bilge ve değerler Topluluğu, Kalk ve Uyar Topluluğu’nun yönetimleriyle organize edilen ‘Yeni Neslin İnşasında Kültür Söyleşileri’ programının bu haftaki konuğu Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün oldu. 

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen program, genç Sivil Toplum Kuruluşları adına bir konuşma yapan Genç STK Proje Koordinatörü ve Genç İHH Isparta Temsilcisi Sezgin Kel’in konuşmasıyla başladı. Kel, konuşmasında şunları söyledi; “Isparta Genç STK’lar ve Üniversite Topluluklarımızın koordinesinde gerçekleştirdiğimiz  ‘Yeni Neslin İnşasında Kültür Söyleşileri’ projesi ile çalışmaya katılan Sivil Toplum Kuruluşları  ve Üniversite Topluluklarının  Millî ve manevi değerler, kişisel, kültürel, sanatsal, iç ve dış gündem, toplumsal duyarlılık gösteren konular ışığında evrensel gelişmeleri değerlendirerek analiz yapacak seviyeye ulaştırarak gelecek neslin inşası noktasında bilgiyi uygulamaya dönüştürerek farkındalık yaratacak yenilikler oluşturarak teşkilatçılık şuurunu oluşturmak projemizin ana unsurudur.

“DİPLOMASİDE KALİTENİN ARTIRILMASINA 

KATKI SUNMAK İSTİYORUZ” 

Devletlerin, toplumların veya belli hedefler çerçevesinde bir araya gelen insanların oluşturduğu örgütlerin en önemli kaynağı ve fırsatı insan kaynağıdır. Yeni Neslin İnşasında Kültür Söyleşileri Projesindeki amacımız, en büyük gücümüz olan insan kaynağımızın yeterliliklerini, projenin içeriğini oluşturan konularda, artırmak yolu ile hem teşkilatımıza ivme katmak hem de kamu diplomasisinde kalitenin artırılmasına katkı sunmak hem de hedef kitlemizde milli ve manevi değerlere bağlı kolektif şuur oluşturmaktır. 

“PROJEMİZ 8 

HAFTA SÜRECEK” 

Bu bağlamda projemize katılan hedef Kitlelerimiz 8 hafta boyunca her hafta farklı bir konu ve konuşmacı tarafından Projeye katılan Sivil Toplum Kuruluşlarının belirleyeceği temsilcilerin ortak oluşturacağı komisyon tarafından belirlenen program dahilinde eğitim alacaklardır. İlgili konuşmacılar. Eğitimler haftanın bir günü komisyon tarafından belirlenen gün ve saatler arasında gerçekleştirilecektir. Eğitimler sonunda devamsızlık yapmayan ve tüm eğitimlere katılan Hedef Kitlesine ‘Eğitim Sertifikası’ verilecektir. Bu doğrultuda, Genç STK’lardan ‘Yeni neslin inşaasında kültür söyleşileri projemizin ilk konuğu olan Güneykent Belediye Başkanımız sayın Fahrettin Gözgün’e bizi kırmadığı için teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. 

GÖZGÜN; “YAPTIĞINIZ 

İŞE İYİ SAHİP ÇIKIN” 

Programda daha sonra kürsüye Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün çıktı. Başkan Gözgün de konuşmasında, STK ve Üniversite Topluluğunun yönetimindeki gençlere Siyaset, Girişimcilik ve AR – GE konusunda önemli bilgiler verdi. Başkan Gözgün, yaratıcılığın ve pratik zekanın girişimcilik üzerindeki rolüne, disiplinli çalışma, sorumluluk, lisan bilgisi ve kendini geliştirme konularının önemine değindi. Hayata atılmaya hazırlanan gençlere iş hayatındaki başarı sırlarını anlattı. Kendi yaşamından örnekler veren Başkan Gözgün, hayatındaki başarısının ‘işi sevmekten ve sahip çıkmaktan’ geçtiğini belirterek; “Eğer yaptığınız işe sahip çıkmazsanız siz onu değil, o sizi bırakır. Kariyer için basamakları tek tek çıkmak gerekir. Bir anda çıkılan mevkiden yine bir anda inilir. Ama emekle çıkılan yerden kolay kolay inilmez” dedi. 

“DEMOKRASİ YERELDE BAŞLAR” 

Girişimciliğin ardından siyaset konusunda da gençlere önemli bilgiler veren Başkan Gözgün, “Ama önce kendi ayaklarının üzerinde duracaksınız. Kendisini ve ailesini yönetemeyen bir insanın politika yapmaya kalması bence hiçbir işe yaramaz” dedi. Dünyada demokrasinin yerelde başladığının altını çizen Başkan Gözgün, “Güçlü yerel yönetimlerin, yetkili yerel yönetimlerin gelişmesiyle birlikte demokrasi de gelişiyor. Yerel yönetimler ile o kentte yaşayan insanların direkt ilişkisi var. Yerel yöneticiler, halk tarafından isme ve şahsa verilen oylarla seçiliyor. Bu da hemşehrileri ile belediye başkanı arasındaki organik bağın güçlenmesini getiriyor. Ve vatandaş denetliyor. Nerede denetliyor? Evinden çıkarken, mecliste, sokakta, şantiyeyi gezerken, projeleri dolaşırken, sizi 24 saat denetliyor. Bunlar da bizim için yol gösterici oluyor” şeklinde konuştu. 

GENÇLERİN 

SORULARINI CEVAPLANDIRDI  

Programda son olarak, konuşmasını tamamlayan Başkan Fahrettin Gözgün, gençlerin siyaset, girişimcilik ve Ar – Ge konusundaki sorularını cevaplandırdı. Programın sonunda Memur – Sen İl Temsilcilisi İhsan Arıcı ve Yardımcısı Osman Akçil tarafından, programa katkılarından dolayı Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün’e hediye takdim edildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.