Başkan Günaydın, Suç Duyurusunda Bulundu

Başkan Günaydın, Suç Duyurusunda Bulundu

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2018 23:34
Başkan Günaydın, Suç Duyurusunda Bulundu

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonunun(Haykonfed) tabakhane bölgesine yıllardan beri atılan 400’den fazla köpeğin hastalıktan ve açlıktan birbirlerine yediği iddialarına Isparta Belediyesi’nden ‘iftira, yalan’ açıklaması gelmişti. Derneğin bu yöndeki iddialarını sürdürmesi üzerine Belediye Başkanı Günaydın, dernek yöneticileri hakkında Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

 Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu(Haykonfed) geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Isparta’da tabakhane bölgesine yıllardır atılan 400’den fazla köpeğin hastalık ve açlıktan birbirlerini yiyecek kadar çaresiz olduğunu ve ölüme mahkum edildiklerini iddia etmişti. HAYKONFED, bu konuda Isparta Belediyesi’ni sorumlu tutmuştu.  Isparta Belediyesi de sosyal medyada yayılan bu iddialarla ilgili “İddialar tamamen yalan, iftira ve gerçek dışıdır” açıklaması yapmıştı. Derneğin iddialarını sürdürmesinin ardından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yayınladığı kamuoyu duyurusunda dernek yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Isparta Belediyesi’nin konuyla ilgili yeni açıklaması şöyle; “Bir derneğin Isparta tabakhane bölgesinde yaşayan sokak hayvanları ile ilgili Isparta Belediyesine yönelik yalan ve iftiralarına karşı kamuoyuna duyurumuzdur.

1-            Tabakhane Bölgesine Isparta Belediyesi tarafından hiçbir sokak hayvanı atılmamıştır. İsparta Belediyesi kendisine ait Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilite Merkezinde sokak hayvanlarının gerekli bakım ve aşılama işlemlerini yaptıktan sonra kanunun emrettiği şekilde sokak hayvanını aldığı yere geriye bırakmaktadır.

2-            Tabakhane bölgesinde bulunan hiçbir hayvanımız aç ve susuz değildir. İsparta Belediyesi bu bölgelere beslenme ve su odakları yerleştirmiş ve Veteriner İşleri Müdürlüğü aracılığı ile de besleme yapmaktadır.

3-            Yayınlanan görüntüler çok eski ve bazı bölümleri İsparta'ya bile ait değildir. Görüntülerde tabakhanedeki bir keçi derisini ısıran yavru köpek bile ‘ölü kardeşini yiyor' şeklinde servis edilerek saptırılmıştır.

4-            Sonuç olarak; Isparta Belediyesi il genelindeki tüm sokak hayvanlarımıza olduğu gibi tabakhane bölgesinde yaşayan hayvanlarımıza besleme, aşılama, hasta olanlara tedavi hizmeti verme hizmetlerini aralıksız sürdürmektedir.

Söz konusu bu olayla ilgili 2 gün önce hem yazılı hem de görüntülü açıklama yapılmış olmasına rağmen ilgili derneğin yapılan açıklamayı sayfasında yayınlamayarak iftira ve yalanlarına devam etmesi üzerine Isparta Belediyesi ve Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın dernek yetkilileri hakkında Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Amaçlarının ne olduğunu bildiğimiz dernek ve ilgililer hukuk önünde gereken açıklamayı elbette yapacaklardır.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.