Başkan Günaydın 2’nci Müzeyi Yapıyor

Başkan Günaydın 2’nci Müzeyi Yapıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2015 17:26
Başkan Günaydın 2’nci Müzeyi Yapıyor

Isparta Belediyesi tarafından Gökçay Kavşağı’na inşa ettirilen ve 160 metre uzunluğundaki Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nin yanına 200 metre uzunluğunda yeni bir müze daha yapılacak. Bacaların bulunduğu alandan Kirazlıdere eski köprüsüne kadar uzanacak olan ve çay üzerine inşa edilecek müzeyle ilgili olarak Anıtlar Kurulu nezdinde girişimler başladı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Müze bir Türk Bayrağıdır. Bu bayrakta Isparta’da ebedi olarak dalgalanacaktır” derken, ikinci müzenin de sanat ağırlıklı olacağının sinyalini verdi. İkinci müzede aralarında Belediyenin Ahşap Sanat Merkezi’nde yapılan Türk ve yabancı sanatçılara ait resimlerin 3 boyutlu tablolarının da yer alacağını aktardı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Yapılan ve yeni başlanarak üretimi devam eden çalışmalarla ilgili incelemeler yapan Başkan Günaydın, “Mevcut Etnografta Müzemizi açmıştık ve bu müzemize şu anda yurt içi ve yurt dışından ziyaretçilerimiz geliyor. Bu müzemizi yapmaya başladığımızda yeni yapacaklarımızı da planlamıştık. Bunun da zamanı geldi, Etnografya Müzemizin devamına bacaların bulunduğu alana, hatta eski Kirazlıdere Köprüsü’ne kadar yeni bir müze planlıyoruz, bunun da temelini bahar aylarında atmayı planlıyoruz. Esas olan o müzelere konacak olan objelerin hazırlanması geliyor. İkinci müzemizin planlamaları bitmek üzere. Şu anda Anıtlar Kurulu ile görüşmeler içerisindeyiz.

Belediyemizin kurmuş olduğu ve 6 yıldan buyana hizmet veren Ahşap Sanat Merkezi’miz var. Bu sanat merkezimizde, yeni yapacağımız müzede yer almak üzere çok çeşitli dünyaca ünlü tabloları ahşaptan üç boyutlu şekilde yapıyoruz. 3 boyutlu olarak gerçek dokusunu ahşapta ortaya çıkarıyoruz. Bu çalışmalar müzemizde yerini alacak. Türk ressamımız tarafından yapılan Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun üç boyuta yansıtılması çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında yapmış olduğumuz ve tamamladığımız tablolarımız var. Yine Isparta’mızı temsil eden tablomuz var ve yine bunun gibi çok sayıda tablomuz tamamlanmış durumda. Bu eserlerimiz de yeni yapılacak olan müzemizin bir odasında yer alacak. Bu eserleri de müzemizde geleceğe yansıtmak istiyoruz. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu çalışmalar 1,5 seneden bu yana devam ediyor, bir bu kadar daha devam edecek. Bu arada da müzemiz bitmiş olacak. Bu eserler Isparta’mızı ortaya çıkaracak. Şehrimize gelen misafirlerimiz mutlaka etnografya müzemizi ziyaret ediyor. Son olarak da ülkenin değişik illerinden gelen bilim adamlarımız müzemizi gezdi” dedi.
İlk olarak yapılan müzenin halı ve kilimden oluştuğunu ve kültür ağırlıklı tamamlandığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Şimdi ikinci büyük müzemize devam ediyoruz. Yeni müzemizin boyu 200 metreden oluşacak. Zigzaglı, kırma sistemle odalar şeklinde çayın her iki tarafında yer alacak. Bu açılıma girdiğinde müze boyu 400 metreye ulaşıyor. 160 metrede mevcut müzemiz var. Bunu topladığımızda müzemizin boyu neredeyse 600 metreye yaklaşmış oluyor. Yeni yapacağımız müzede Türk Mimarisinin hem çağdaş geleceğini, hem de geçmişini bir fırtına olarak yapının kendisi de yansıtacak. Şu ana kadar hazırladığımız ve hazırlayacak olduğumuz eserler de bu müzede yer alacak. Bunu başardığımız takdirde müzeciliğin ne olduğunu, kalitenin ne olduğunu tarihimizin, kültürümüzün ne olduğunu bir yerde ortaya çıkarmış oluyoruz. Ayrı bir örnek olacak. Zaten bu bizim kimliğimiz, özlüğümüz, şahsiyetimiz ve varlığımız bunlar. Yani bu olaylar bir nevi bayrak demektir. Türk Bayrağı demektir. Bu Türk Bayrağı da ebedi olarak Isparta’da dalgalanacaktır. Bu müzemiz ülkemize ve dünyaya hizmet verecek. İnşallah şimdiden yapılacak olan yeni müzemizin de Isparta’mıza, ülkemize ve Dünyamıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum