Başkan Günaydın Borçlanma Yetkisini İade Etti

Mayıs Ayı olağan meclis toplantısının Cuma günkü oturumu geç saatlere kadar sürdü. Gündem maddesinin son maddesi olarak görüşülmesi gereken Belediye Başkanı’na verilen borçlanma yetkisinin iadesi maddesine gelince Belediye Başkanı bu maddenin görüşülmeden

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2011 19:09
Başkan Günaydın Borçlanma Yetkisini İade Etti

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, meclise iade ettiği borçlanma yetkisi konusunda yaptığı açıklamasında şirketlerin nasıl devraldığını ve yapılan fabrikaların Isparta’ya yapacağı katkılardan bahsetti.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “Göreve geldiğimiz günlerde belediyemize ait şirketleri kontrol ettiğimizde borç batağında yüzer hatta bazıları elden çıkarılmış olarak gördük. Bu elden çıkarılan fabrikamız ise tabiri yerinde ise su parasına satılmış. Şirketlerimizin haciz kıskacına alınmış ve alacaklı firmalar tarafından sandalyeler dahi olmak üzere icralık yaptılar. Böyle bir darboğazda bu fabrikaların kurtulması ve bekası için sizlerden borçlanma yetkisi aldım. Böylece bu fabrikalarımız yeniden belediyemize kazandırıldı ve harıl harıl çalışmaya başladı. Hurda tabir edilen bimsblok fabrikamız yeniden revize edilerek günlük 32 bin bimsblok üretmeye başladı. Sizlerden almış olduğumuz bu yetki ile fabrikalarımız kendi ayakları üzerinde yürümeye başladı ve 10 Temmuz 2010 tarihinden itibaren de böyle bir takviye ihtiyacı duymadık. İki yıl içerisinde elindeki sandalyesine kadar hacz edilmiş fabrikalarımızı ayağa kaldırdık. Artık yurt dışına ihraç eder duruma getirdik. İSTEM fabrikamızda ürettiğimiz taşlarımız Türkiye’nin her tarafından aranan taş haline geldi. Üç vardiya olarak yaptığımız üretim taleplere yetişemez duruma geldi.

Bildiğiniz gibi ISBAŞ fabrikamız yok pahasına satılmış ve belediyenin ekonomisine büyük zarar ettirilmiştir. Büyük uğraşlarla fabrikamızı geri aldık. Hepiniz biliyorsunuz ben bu fabrikaları devir ettiğimde hepsinin kasasında trilyonlarca para vardı. Ancak yeniden göreve geldiğimde talan edilmiş gördüm. İşte bu konumda olan bu fabrikalarımızı geri kazandık. Bununla birlikte Ortadoğu’nun en büyük fabrikasını inşa ediyoruz. Fabrikayı kuranlar bile 10 ay içerisinde tamamlarız demelerine rağmen biz 5 ay içerisinde fabrikamızı neredeyse tamamlama noktasına getirdik. Çok kısa süre içerisinde de fabrikamız günde 100 bin BİMSBLOK üretmeye başlayacak. Bu üreteceğimiz ürünleri şimdiden pazarladık. Bu fabrikamız ile birlikte su fabrikası kurma çabamız oldu. Ama ne yazık ki bu fabrikanın kurulmasına engel olundu. Sizlere bir müjde daha vermek istiyorum. BİMSBLOK fabrikamız daha bitmeden ikinci fabrikamızı daha kurma çalışmalarına başladık. Önümüzdeki günlerde temelini hep birlikte atacağız. Isı yalıtım fabrikası kuruyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız bu fabrika ile bölgemizde inşaat sektöründe söz sahibi olacağız.

Sizlere soruyorum 8 yıl boyunca Isparta’mıza hangi fabrika kuruldu. Hangi sektör Isparta’mızın ekonomisine katkı sağlamak için geldi. Ama biz Isparta Belediyesi olarak yapacak olduğumuz bu fabrikalar ile Isparta’mızın sembolü olan Gül’den kazandığımız ekonomik girdiden daha fazla girdi sağlayacağız. Bununla birlikte işsiz olan gençlerimize de iş imkânı sağlamış olacağız.

Evet, meclis üyelerimiz ben bu fabrikaları kurarken sizler benden bana verdiğiniz yetkiyi almak istiyorsunuz. Siz bu teklifi vermeden ben size söylüyorum. Şirketlere borç para aktarma yetkisini siz meclisimize iade ediyorum. Bu fabrikaların kurulmasında gerekiyorsa cebimden para harcayarak yine kuracağım” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.