Başkan Günaydın 'Bunlar Sülün Osman' Gibi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye eski Başkanı Hasan Balaman ve AKP’li milletvekillerini dolandırıcılar kralı Osman Sülün’e benzetti.

Yayınlanma:
Başkan Günaydın 'Bunlar Sülün Osman' Gibi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye eski Başkanı Hasan Balaman ve AKP’li milletvekillerini dolandırıcılar kralı Osman Sülün’e benzetti.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Günaydın, Balaman ve AKP’lilere yüklenmeye devam ediyor. Her fırsatta Balaman dönemini eleştiren Günaydın, bu deva ilginç ve komik bir benzetmede bulundu.

Türk tarihine dolandırıcılar kralı "Sülün Osman" olarak geçen bir kişi ile AKP’li Balaman’ı ve Milletvekillerini benzeten Başkan Günaydın, “İktidar partisinin Isparta milletvekilleri ve eski Belediye Başkanı ilimizin dağını taşını sattılar. Isparta’yı sattılar. Bu Osman Sülün’ler benim kasasına eski para ile 1 trilyon 130 bin lira bıraktığım şirketi peşkeş çektiler. Pomza yataklarını, taşlarımızı sattılar. Benim en çok içerlediğim konu bu altın yumurtlayan fabrikanın satılmasıydı. Taş fabrikamızı öldürdüler biz bu fabrikayı şimdi 124 bin lira para getiren bir iş yeri olarak ayağa kaldırdık. Neredeyse her 3-4 ay bir fabrika ayağa kaldırıyoruz. Yeni bir fabrika daha kuruyoruz. Burası da 1 yılda kendisini amorti edecek. Isparta’lı genç işsiz kardeşlerimiz iş bulacak” dedi.

HÜKÜMET ISPARTA’YA ATÖLYE BİLE KURAMADI
AKP hükümetini eleştirmeye devam eden Başkan Günaydın; “Önderimiz Atatürk’ün bir sözü vardır. Çalışın, ama bunların zihniyeti satmak, çalışmak değil. Belediye’yi ilk devraldığım da 150 milyon TL borçla karşılaştım. Ben bu kadarını ummuyordum. Yarısını hesap etmiştim. Ama biz bununda hakkından geliyoruz ve gelmeye devam edeceğiz” dedi.

SENİN ASLAN’IN BU MU?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hasan Balaman’dan aslan diye bahsettiğini belirten Günaydın, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Başbakan Erdoğan, Isparta’da Balaman’ı size aslan bıraktım dedi. Halkımızla alay etti. Bu aslan Isparta’da satmadık yer bırakmadı. Ben merak ediyorum neden ikinci döneme aday gösterdi yoksa satacak yer vardı da ondan mı aday gösterdi” dedi.

OSMAN SÜLÜN KİMDİR?
Sülün Osman olarak tanınan Osman Ziya Sülün, 1923 yılında Fatih'te bir memur çocuğu olarak bugünyaya geldi. İlk işini 1948 yılında Fatih'te yeni tuttuğu evin sahibini dolandırarak yaptı. Mesleğin inceliklerini Kumkapılı bir Rum olan Aleko'dan öğrendi. En iyi işlerini 50 ve 60'lı yıllarda çıkardı. Saf vatandaşlara; tramvay, Galata Kulesi, kent meydanlarındaki saatler, şehir hatları vapurları gibi kamu mallarını 'satarak' ya da 'kiraya vererek' efsane haline geldi. Galata Köprüsü'nü satmak üzereyken tesadüfen yakalanmıştı. Soyadı 'Sülün', 1952'de bir meydan saatini satarken yakalandıktan sonra lakabı haline geldi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum