Başkan Günaydın Fena Patladı: 'Oraya Gömeceğim'

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Haber Gazetesi'nin, ülke basınına taşıdığı Para Yoksa Mezarda Yok haberinden sonra ilk kez konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Haziran 2012 12:22
Başkan Günaydın Fena Patladı: 'Oraya Gömeceğim'

Hatırlanacağı üzere Nurettin Karaman isimli vatandaş, asri mezarlığın içerisinde, arsası olduğunu ve belediyeden istediği parayı alamadığı gerekçesiyle orayı tel örgü ile çevirmişti. Tüm bunlara kızan Başkan Günaydın, o arsanın sahibi benden önce olursa, bizzat cenazeye gidip, o şahsın tam arsanın ortasına gömülmesini sağlayacağım dedi.

HABER, Isparta gündemini belirlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta şehrin en büyük mezarlığı olan Asri Mezarlıkta arsası olan Nurettin Karaman, mahkemeyi kazanmasına rağmen bilir kişinin tespit ettiği parayı kabul etmeyip, mezarlığı tel örgü ile çevirmişti.

Konuya ilişkin olarak görüştüğümüz Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da açtı ağzını yumdu gözünü. Günaydın: “Mezarlığın bulunduğu yerdeki arsa yıllardır mahkemelik, karşı taraf mahkemeyi kazandı. Mahkeme bize 180 bin TL ödeyin diye tebligatta bulundu. Nurettin bey benim yanıma geldi, bende bu parayı ödeyeceğim dedim. Ama her nedense kabul etmedi. Mahkeme orayı arsa olarak kabul etti. Normal de orası mezarlık olarak geçiyor. Zaten hakkından fazla para verilecek. Biz Yüce Mahkememizin kararına saygılıyız, parayı ödemeye hazırız. Ancak bu şahıs neyin mücadelesini veriyor. Sanırım şov yapmak istiyor. Cenabı Allah beni yanına, o adamdan önce alırsa, cenazesine gideceğim, tapu kadastro yetkililerinden tam oranın ortasını bulmalarını isteyeceğim. Gerekirse kendi cebimden para harcayıp anıt mezar yaptıracağım. O adamla ilgili bir takım şikayetler bana geldi. Orada bulunan personelime de rahatsızlık verdiği söyleniyor. Yine orada arsası bulunan bazı vatandaşlar bizden hiçbir ücret dahi almadan vermek istedi. Ancak biz değerini veriyoruz. Halkımızın da paraya ihtiyacı var. Buna bir sözümüz olamaz. Acaba o arkadaş bizden daha mı fazla para almak istiyor ki” dedi.

KONU NEYDİ?
Şehrin en büyük mezarlığı olan Asri Mezarlıkta, arsası olan Nurettin Karaman isimli vatandaş, Isparta Belediyesi’nden hakkını alamadığı iddiası ile içinde 25 tane mezarın olduğu parseli kapatmıştı.

Yaklaşık 15 yıldır arazisi için mücadele eden Nurettin Karaman, mahkeme sonrası Asri Mezarlıktaki 2641 m2’lik yerini çevirme kararı aldı. 25 mezarın bulunduğu arazide mezar sahipleri ‘Naaşlarımızı buradan çıkartıp başka yere mi gömeceğiz korkusuna düşmüştü.’

Isparta Belediyesi’ni mahkemeye veren ve kazanan Karaman, hak ettiği parayı alamadığı gerekçesiyle 25 tane mezarın olduğu alanı çevirdi. Konuya ilişkin olarak görüştüğümüz Nurettin Karaman “Ben 1999 yılından bu yana Belediye yetkililerine yalvarıyorum. Gelin bu işi çözelim diyorum. Ama beni dikkate dahi almadılar. Sonunda olacağı buydu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın ilk döneminde ben kendisine durumu anlattım. Ortak yol bulunması için rica ettim, ancak kendisi bir girişimde bulunmadı.

PARAYI MEZARI MI GÖTÜRECEĞİM?
Yaklaşık 15 yıldır mücadele ettiğim arazim için Belediye kılını dahi oynatmadı. Bana ne bir yer, nede arazimin karşılığı değerinde ki parayı verdiler. Açılan mahkemeler sonucunda kazanmam üzerine arazimi istediğim şekilde kullanırım. Başkan’dan, arsamın yerine başka bir yer vermesini istedim ona da razı olmadılar. Kendi mülküm olan arsada şu anda 25 tane mezar var. 2010 yılında mahkemeyi kazandım. 50 defaya yaklaşık olarak da görüşmem oldu. Bana şimdide bilirkişinin 3 yıl önce belirlediği fiyatı vermeye çalışıyorlar. Pazar günü de çift örgü çekeceğim” dedi.

İNTERNETTEN SATILIĞA ÇIKARDI
Bununla da yetinmeyen Nurettin Karaman, Türkiye’nin en çok tıklanan bir internet sitesinde buranın satılık olduğuna dair ilan verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum