Başkan Günaydın Milletvekili Adayı Olacak Mı / İşte Cevabı

Belediye Başkanı Günaydın, Haziran-2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki soruyu cevaplandırırken 'Genel Başkanım ne derse o olur' mesajı verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Kasım 2014 23:55
Başkan Günaydın Milletvekili Adayı Olacak Mı / İşte Cevabı

Günaydın aday olabilir, ancak…

Genel seçimlerin 2015 yılının Haziran ayında yapılması bekleniyor. Her seçim öncesinde olduğu gibi bu genel seçim öncesinde de ‘aday loto totoları’ oynanmaya başlandı. Hemen hemen her gün, ismi kamuoyu önünde ön plana çıkan bir kişiyi aday olarak okuyoruz, duyuyoruz. Bu tür haberlere en son örnek de eski Valilerimizden Ertuğrul Dokuzoğlu ve Ispartalı Valilerimizden Nuri Okutan.

Tüm bu isimlerin dışında, 2015 genel seçimlerinde aday olup olmayacağı kamuoyunda tartışılan, hakkında yorumlar yapılan, en dikkat çekici isim Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın. Sayın Günaydın’ın aday olup olmayacağı ile ilgili Isparta’nın hemen hemen her köşesinde –kimi iyi kimisi de kötü niyetli- farklı değerlendirmeler yapılıyor.

Belediye BaşkanıYusuf Ziya Günaydın’ın milletvekili adayı olup olmayacağı yönünde değerlendirme yapmaktansa bunu direk kendisine sormayı tercih ettim. Günaydın’ın adaylığı düşünüp düşünmediğini yazmadan önce -konunun daha iyi anlaşılabilmesi için- hayata geçirmeyi planladığı ve benimle paylaştığı projelerden bahsedeyim.

** KİRAZLIDERE’YE DEV OTEL
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın geçen döneminden bu yana, Gökçay mevkiinde 5 yıldızlı bir otel yapmayı düşündüğünü çeşitli vesilelerle söylemişti. Günaydın söylemini eyleme dönüştürmüş ve bu fikir artık vücut bulmaya başlamış. Başkan Günaydın, Antalya ve bölgesinde 16 tane 5 yıldızlı oteli bulunan bir işadamı ile görüşerek kendisini Kirazlıdere’ye yatırım yapması konusunda ikna etmiş. Günaydın,“Kirazlıdere Isparta’nın doğal terası. Buraya nitelikli bir otel yapmak istiyoruz. Bu otelin en büyük özelliği; her odası bir teras olacak, şehri kuş bakışı izleyebileceksiniz. Odalar dağın içi oyularak yapılacak” dedi.

**İKİNCİ ETNOGRAFYA MÜZESİ
Başkan Günaydın’ın şu anda üzerinde çalıştığı en önemli projelerden bir tanesi de, Isparta’yı Türk Cumhuriyetlerinin merkezi haline getirecek olan dev bir Etnografya Müzesi. Başkan Günaydın geçen döneminde, Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için, 5 binden fazla halı ve kilimin sergilendiği ve bugün ziyaretçi akınına uğrayan Etnografya Müzesi’ni hizmete açmıştı. Günaydın şimdi de, Osmanlı’nın Isparta’yı sevk ve idaresinde kullandığı resmi evrakların, belediyenin ahşap oymacılık atölyesinde ürettiği ürünlerin ve Türki devletlerden sağlanan materyallerin sergileneceği; en önemlisi de Türki devletlerin eserlerini sergileyebileceği alanların ayrılacağı30 bin metrekarelik ikinci bir Etnografya Müzesi yapmaya hazırlanıyor. Müzenin, eski ISBAŞ Fabrikası sahasına yapılması planlanıyor. Günaydın, “Gökkubbe Fuar alanımızın hemen yanına inşa edeceğimiz Etnografya Müzemiz sayesinde o bölge şehrin can damarı olacak. Isparta ise Türk dünyasının merkezi haline gelecek. Yaptığımız tüm yatırımlarda tek hedefimiz Isparta’nın marka değerini artırmak. Bu yapılan hizmetler şimdi gereksiz gibi görülebilir ancak ileride bunların kıymeti daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

** SİDRE, GÜLCÜ VE EMRE MAHALLESİ
ON KAT DAHA DEĞERLENECEK…
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın daha önce Basın Kulübü programında dile getirdiği, şehre göletler yapma projesi de vücut bulmuş durumda. Günaydın bu projesini ilk olarak Sidre, Emre ve Gülcü Mahallesinden başlatmayı planlıyor. Kentsel Dönüşüm Yasası’ndan da faydalanarak şehrin atıl kalmış bu bölgesine deyim yerindeyse sihirli değnek değecek. Günaydın’ın projesine göre, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yeniden imar edilecek olan bu alanlarda, geniş caddeler, kullanışlı binaların yanı sıra, göletler ve yeşil alanlar inşa edilecek. Günaydın, “Her bina mutlaka bir gölete ve yeşil alana bakacak. Binaların altında otopark mecburiyeti getirdik. Bu projemizi uygulamamızda en büyük destekçimiz kentsel dönüşüm olacak. Projelerini çizdik, ada ve paftalarını bile belirledik. Yeni yapılaşma ile söz konusu mahallelerimizdeki dairelerin değeri bir iken 10 olacak” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu dev projelerin yanında; Isparta’nın geleceğinişekillendirecek olan yeni otogar, gül organize sanayi bölgesi, otoparklar gibi projeleri de tamamlamak istiyor.

** GÜNAYDIN MİLLETVEKİLİ
ADAYLIĞI DÜŞÜNÜYOR MU?
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu döneminde, kamuoyuna açıkladığı ve henüz açıklamadığı, Isparta’nın gelecek 100 yılını etkileyecek olan projelerini tamamlamak istediğini söylüyor. Günaydın, milletvekili adayı olup olmayacağı konusundaki soruya ise, “Ben şu anda Isparta Belediye Başkanıyım ve yapmayı düşündüğüm projeler var. Bu çalışmalarımla Isparta’nın marka değerini artırmak, gelecek nesillere eserler bırakmak istiyorum. Hatırlayacak olursanız; Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli, 30 Ağustos 2013’te ilimize geldi ve konuşmasında benim adaylığımı açıkladı. Bu bana da sürpriz olmuştu. Sayın Genel Başkanımız bizleri bu göreve uygun gördü ve biz de çalışmalarımızla onun yüzünü kara çıkarmamak için çalışıyoruz” dedi.
Günaydın’ın sözlerinden benim anladığım ise kısa ve net; “Sayın Devlet Bahçeli 30 Ağustos 2013’te bizi belediye başkanı adayı gösterdi, yarın da milletvekili adayı gösterirse o olur”

**KARAR BAHÇELİ’NİN
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 3. Dönem belediye başkanlığını kazanan ve kaybettiği seçimde bile oyunu artıran bir isim. Sayın Günaydın daha önce de bu dönemden sonra Belediye Başkanlığını düşünmediğini ve son dönemi olduğunu söylemişti. Günaydın, MHP Genel Merkezi tarafından sevilen, sayılan, saygıduyulan ve başarılı bir Belediye Başkanı. Bu bilgiler ışığında, kendisinin bir milletvekilliği talebi veya böyle bir düşüncesi yok ancak Genel Başkan Devlet Bahçeli onu yanına almak, başkanlık süresi bitince tamamen siyasetten çekilmesini önlemek isteyebilir.

Günaydın’ın şu anda tek bir gündemi var o da devam eden projeleri. Bu projeler tamamlandığıtaktirde Günaydın’ın milletvekilliğine de kesin gözüyle bakılabilir. Siyasette 24 saat çok uzun bir süre. Bazı gazeteci arkadaşlar gibi kesin ve net yorumlar yapmak, şimdiden bir tahminde bulunmak çok zor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum