Başkan Günaydın: ‘Yuvayı Dişi Kuş Kurar’

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, işsizlik sorunun çözmek için sadece erkeklere yönelik projeleri olmadığını, bayanları da düşündüklerini söyleyerek; ‘Yuvayı dişi kuş kurar’ dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2011 12:52
Başkan Günaydın: ‘Yuvayı Dişi Kuş Kurar’

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, işsizlik sorunun çözmek için sadece erkeklere yönelik projeleri olmadığını, bayanları da düşündüklerini söyleyerek; ‘Yuvayı dişi kuş kurar’ dedi.

İşsizlik sorunu çözülen bir şehir yaratma projesi içiresin de olduklarını söyleyen Başkan Günaydın; “Isparta Belediye Başkanı olarak göreve geldiğim günden bu yana şehrimizin kanayan yarası olan iş istihdamına yönelik çalışmalar ve projeler üretmek için çaba sarf ediyoruz. İş istihdamını artırmak için de Ispartalı hemşerilerimizin hüneri olan el becerileri üzerine odaklanmış bulunmaktayız” dedi.

Bayanlardan gelen her türlü projeyi değerlendiklerini ve değerlendirmeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Günaydın; “Projelerimiz de sadece erkek kardeşlerimiz değil. Hanım kardeşlerimiz de unutmuyoruz. Unutmayalım ki analarımız, hanımlarımız, bacılarımız bizlerin her şeyleri onlara yönelik olarak da iş istihdamı sağlamak istiyoruz. Boş vakti olan bayanlarımız için Park Bahçeler Müdürlüğümüz binası içerisinde ağaç oymacılığı ve mermer atölyesi kurduk. Burada eğitim verdiğimiz bayanlarımız artık birer ağaç oyma sanatçıları olacaklar. Ayrı zamanda ev ekonomilerini de katkı sağlayacaklar. Yine ekonomilerini düzeltmeleri için çeşitli kurslar düzenledik. Ev hanımlarının bu kurslarda öğrendikleri ve hazırladıkları ürünü ekonomiye kazandırmaları için de üreteci kadınlar ev ürünleri pazarı oluşturduk. Kadınlarımız bu kurslarda öğrendikleri ve hazırladıkları eserleri bu pazarlarda satışa sunarak ev ekonomilerine katkı sağlamalarını hedefledik. Gayemiz Ispartalı kadınların içerisinde olan küllenmiş el hünerlerini yeniden açığa çıkarmak, ayrıca ekonomik zorluklar içerisinde hayatı sürdürmeye çalışan aile ekonomisine katkı sağlamaktır. Bu ekonomik katkıyı sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Hedefimiz Ispartalı hemşerilerimizin ürettikleri ürünleri Isparta’da değil ülkemizin her köşesinde talep edebilecek hale getirmektedir. Bu noktada da çalışmalarımız sürüyor. Bugün amatör ruhla başlatmış olduğumuz Üretici Kadınlar Ev Ürünleri Pazarımızı profesyonel hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.