Başkan Günaydın’a 6 Milyonluk Borçlanma Yetkisi

Başkan Günaydın’a 6 Milyonluk Borçlanma Yetkisi

Yayınlanma:
Başkan Günaydın’a 6 Milyonluk Borçlanma Yetkisi

Olağanüstü toplanan Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a Kentsel Dönüşüm çalışmaları, yeni İmar Planına göre yapılan ruhsatlı binalar ile yeni yapılaşma alanlarının İçme Suyu – Kanalizasyon – Elektrik – Haberleşme ve Yağmur Suyu gibi alt yapı Hizmetlerinin yerine getirilmesi için İller Bankasından 6 milyon liralık borçlanma yetkisi verdi. 

Belediye Meclisinin dün yapılan olağanüstü toplantısında borçlanma konusu görüşülerek karara bağlandı. 

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında gerçekleşen ve saat 11.00’de başlayan toplantının ikinci gündem maddesinde yer alan konu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Ömer Tahir Gürakan tarafından okundu. Başkan Gürakan raporda; “Isparta Belediyesi olarak, Belediye Sınırları içinde ulaşımı sağlamak ve bu konuda halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için mevcut ancak çeşitli etkenler sonucunda deforme olan, İmara yeni açılacak konut alanlarının ulaşımını sağlamak amacı ile Asfalt kaplamalı yolların yapılması ve yenilenmesi gerekmektedir. 

“TAHRİP OLAN YOLLAR YAPILACAK” 

Şehrimizin Ulaşımını sağlayan yaklaşık olarak 900 – 950 kilometrelik yol ağı mevcuttur. Şehir merkezindeki mahallelerde Kentsel Dönüşüm çalışmaları, yeni İmar Planına göre yapılan ruhsatlı binalar ile yeni yapılaşma alanlarının İçme Suyu – Kanalizasyon – Elektrik – Haberleşme ve Yağmur Suyu gibi alt yapı Hizmetlerinin yapılması ve mevcut olan yetersiz hatların yenilenmesi sonucunda Asfalt kaplamalı yollar tahrip olmakta ve bu çalışmalardan dolayı mevcut yolların % 50 - % 60 oranında yol kaplamalarının yenilenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. 

“İLLER BANKASINDAN 6 MİLYON LİRA 

BORÇ ALINMASI UYGUN BULUNMUŞTUR” 

Bu nedenle yapılacak hizmetlerin yerine getirilmesi için alınacak ham madde olan Asfalt ve Bitüm giderlerinin 2018 Yılı için İller Bankasından 6 milyon TL. Borçlanılması Komisyonumuzca uygun bulunmuştur. Yüce Meclisimizin takdirlerine ve tasviplerine arz olunur” dedi. Daha sonra, meclis üyelerinin onayına sunulan rapor kabul edildi. Böylece, Başkan Günaydın, alt yapı hizmetleri konusunda İller Bankasından 6 milyon liraya kadar borçlanma yapabilecek. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.