Başkan Günaydın'a Bir Soruşturma Daha

Danıştay Birinci Dairesi, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Ticaret Kültür Merkezi inşaatıyla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın soruşturmaya gerek yoktur kararını bozdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Haziran 2011 12:42
Başkan Günaydın'a Bir Soruşturma Daha

Belediye İş Hanı 5. katındaki düğün salonunun işgaliye karşılığı kiraya verilip ardından ihaleye çıkarılmasıyla ilgili soruşturma başlatılan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın hakkında bu kez de, Ticaret Kültür Merkezi konusunda soruşturma başlatılacak

Danışytay, Isparta Belediyesi’ne ait Ticaret Kültür Merkezi inşaatının 31 Mart 2009 tarihinde bitirilmesinin öngörüldüğü ve şartnamede süresinde inşaatının tamamlanmaması halinde cezai şart düzenlendiği halde çeşitli bahanelerle işi durdurma, cezai yaptırımları uygulamama ve Belediye’yi işletme ve kira gelirlerinden mahrum bırakma suçlamasıyla Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın hakkında, İşçileri Bakanlığı’nın ‘soruşturmaya gerek yok’ kararını bozdu.

Danıştay Birinci Dairesi, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Ticaret Kültür Merkezi inşaatıyla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın soruşturmaya gerek yoktur kararını bozdu.

BAKANLIĞIN KARARINA İTİRAZ ETTİ
Edinilen bilgilere göre Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, geçtiğimiz yıl Isparta Belediyesi’ne ait Ticaret Kültür Merkezi inşaatının 31 Mart 2009 tarihinde bitirilmesinin öngörüldüğü ve şartnamede süresinde inşaatının tamamlanmaması halinde cezai şart düzenlendiği halde çeşitli bahanelerle işi durdurma, cezai yaptırımları uygulamama ve Belediye’yi işletme ve kira gelirlerinden mahrum bırakma suçlamasıyla Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın hakkında İçişleri Bakanlığı’na şikayet dilekçesi sundu.

ŞİKAYET SOMUT BELGELERE DAYANIYOR
Bakanlık, 30 Aralık 2010 tarihinde soruşturmaya gerek yoktur kararı verince Balaman, karar itiraz etti ve konuyu Danıştay’a taşıdı. Danıştay Birinci Dairesi itiraz dilekçesini inceledi ve Balaman’ın itirazını kabul ederek, şikayet konusu eylemin somut belgelere dayandığının altını çizerek kararı İçişleri Bakanlığına gönderdi.

İŞTE DANIŞTAY KARARI
Danıştay kararında şu ifadelere yer verildi:
“Dosyada yer alan şikayet dilekçesinde şikayetçinin belli, şikayet konusu eylemin somut olduğu, kişi ve olay belirtildiği, iddiaların da ciddi bulgu ve belgelere dayandığı anlaşıldığından yetkili mercii tarafından ön inceleme emri verilmesi, bu emre dayalı olarak ön inceleme raporu düzenlemesi ve yetkili merci tarafından söz konusu ön inceleme raporu da göz önünde bulundurulmak suretiyle soruşturma izni verilmesine veya verilmemesine ilişkin bir kararın tesis edilmesi, verilecek kararın türüne göre gerekli yazılı bildirimlerin yapılması, itirazın yapılacağı yer ve süresinin belirtilmesi, tesis edilen karara karşı itirazda bulunulması durumunda yazılı bildirimlere ilişkin günlü ve imzalı bildirim alındıları ile itiraz dilekçelerinin de eklenerek dosyanın Dairemize gönderilmesi gerekli görüldüğünden, itirazın kabulü ve İçişleri Bakanı tarafından ihbar ve şikayetin işleme konulmamasına ilişkin olarak verilen 30 Aralık 2010 tarihli kararın kaldırılmasına oy birliğiyle karar verildi.”

DANIŞTAY İKİNCİ KEZ İTİRAZI KABUL ETTİ
Böylece Danıştay, Belediye Başkanı Günaydın hakkında, şikayet dilekçesi veren Hasan Balaman’ın ikinci kez itirazını kabul etti. Balaman, Belediye İş Hanı 5. katında, belediyeye ait mülkiyetin işgaliye karşılığı verildikten sonra ihaleye çıkarılma sürecinde Belediye Başkanı Günaydın hakkında soruşturmaya gerek yoktur kararına itiraz ederek konuyu Danıştay’a taşıdı ve Balaman’ın itirazı kabul edildi. İçişleri Bakanlığı, aynı konuda Encümen üyeleri ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın hakkında 15 Belediye Meclis üyesinin imzasıyla verilen şikayet dilekçesini de dikkate alarak encümen üyeleri ve Günaydın hakkında soruşturma başlatılmasına karar vermişti.

Demokrat

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.