Başkan Günaydın'dan 23 Nisan Mesajı

Başkan Günaydın'dan 23 Nisan Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2017 12:32
Başkan Günaydın'dan 23 Nisan Mesajı

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı şöyle; "Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 97. yılını kutluyoruz.

23 Nisan 1920’de tarihin akışı değişmiş, Türk milleti muazzam bir doğruluşla iradesine sahip çıkmıştır. İstiklal özlemleri Ankara’da vücut bulmuştur.

Bundan tam 97 yıl önce, bir cuma günü, Ulus’taki eski taş binada, isli gaz lambalarının altında, tahta sıraların üstünde, dua ve niyazlarla kurtuluş destanının meşalesi yakılmıştır.
Büyük Millet Meclisi’nin açılışı;

Türk vatanını muhafaza ve müdafaa azminin gerçek sahibi Türk milleti için geri çekilmenin son hattıdır. İmparatorluk yıllarının ardından başlayan çare arayışın son durağıdır. Yıllarca süren çekişmelerin, acılı yıkım ve kayıpların son bulmasıdır.

23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Türk Milleti, dün olduğu gibi, bugünde Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir.

Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.

Bu vesileyle yarının büyükleri sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyor, sağlıklı, huzurlu bir şekilde yetişmelerini; hayatları boyunca vatan ve millet sevgisiyle dolu olmalarını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, TBMM'nin açılışının yıldönümünün aziz milletimize ve demokrasimize yeni bir soluk ve heyecan getirmesini diliyorum.

Tutum ve davranışlarıyla millet iradesine bağlılıklarını her fırsatta ispatlayan ve bundan da asla ödün vermeyen başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet hislerimle yâd ediyor, kutlu mirasın sonsuza kadar yaşatılacağını kararlılıkla ifade ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.