Başkan Günaydın'dan Filistin Hassasiyeti

Başkan Günaydın'dan Filistin Hassasiyeti

Yayınlanma:
Başkan Günaydın'dan Filistin Hassasiyeti

Bakanlar Kurulunun Kudüs'te yaşanan saldırılar ve bu saldırılar sonrası meydana gelen katliam nedeniyle Filistinlilerle dayanışma içerisinde olmak, şehitleri saygıyla anmak maksadıyla 3 gün süreyle yas ilan edilmesine karar vermesinin ardından aynı dakikalarda Isparta’da düzenlenen Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali kapsamındaki ‘Gül Kokulu Şehir Altın Sesini Arıyor Ses Yarışmasını’ sonlandırdı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, programın sonlandırıldığını ve 15 Mayıs Salı günü saat 17.00’da belediye önünden başlayıp, hükümet meydanına kadar sürecek olan protesto ve Filistin’e destek yürüyüşü düzenleyeceklerini açıkladı.

Isparta Belediyesi 11 Mayıs’ta başlattığı ve 15 Mayıs’ta son bulacak olan Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali kapsamında şehirdeki çeşitli etkinlikler devam ediyor. Programın dördüncü gününde yer alan ve Kayamakkapı Meydanında devam eden ‘Gül Kokulu Şehir Altın Sesini Arıyor Ses Yarışması’ programın sonlarında gelen Bakanlar Kurulunun 3 günlük yas ilanıyla birlikte sonlandırıldı.

Son yarışmacının sahnede olduğu dakikalarda Bakanlar Kurulundan çıkan yas ilanının ardından bürokratlarını yanına çağıran ve bir süre değerlendirmede bulunan Başkan Günaydın, programın sonlandırılması talimatını verdi. Usul gereği ses yarışmasında ilk üçe giren sanatçılar sahne alarak eserlerini tekrar seslendiriyordu. Ancak bu karar sonrasında dereceye girenlere sadece ödülleri takdim edilirken, meydanda büyük bir sessizlik yaşandı. Ayrıca jüri olarak yer alan sanatçıların finalde sahne alması da alınan kararla iptal edildi.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın üzüntü içerisinde çıktığı sahnede yaptığı değerlendirmede “Güzel bir konuşma yapmak isterdim ama şu anda Bakanlar Kurulu karar aldı. Yas ilanı var. Filistinli kardeşlerimizi, Müslüman kardeşlerimizi İsrailliler katlediyor. Şu anda 50 şehidimiz, 2 binde yaralımız var. Bundan dolayı yas ilan edildi. Elbette Isparta Belediyesi ve Ispartalılar olarak bu yas ilanına katılıyoruz. Şu anda burada yeni bir düşünce de doğdu. Salı günü saat 17.00’da protesto ve Filistinli kardeşlerimize destek amacıyla, belediye önünden, hükümet meydanına kadar yürüyeceğiz. Böyle güzel bir gecede, böyle bir yarışta şu saniyede Isparta Belediye Başkanı olarak bende böyle bir karar almak zorunda kaldım. Ses yarışmamız nihayetlenmişti, jüri heyetimiz şu anda neticesini açıklayacaktı. Fakat arkasından usul gereği bu yarışta derece alan arkadaşlarımızın aynı şarkıyı okumaları arzu edilirdi. Bu şarkılar şu anda okunmayacak, alınan yastan dolayı. Dileğim, tüm İslam aleminin ve Türk milletinin gelecekte büyük başarılar elde etmesidir. Ebedi bu millet dünya üzerinde payidar kalsın diliyorum”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.