Başkan Günaydın’dan ITB’ye Ziyaret

Çınar Yaprağı Değil, Çınar Ağacı Olmak İstiyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2019 12:15
Başkan Günaydın’dan ITB’ye Ziyaret

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITB ziyaretinde Tarım ve Hayvancılık Fuarını, ulusal ve uluslararası boyuta taşıyacaklarını dile getirirken, Kolçelik Kavşağı bölgesinde 3.yenişehirin kurulacağını ve buranın da Isparta’nın yeni fuar ve yaşam alanı olacağını kaydetti.

Günaydın, “İkinci fuar alanının gerekliliğini Gökkubbe açıldığında ortaya attık. Fuarcılıkta Isparta’yı bir marka yapma idealimiz var. Tarım fuarının ana vatanı da Isparta olsun istiyoruz. Bu bir hedeftir, bu hedefe de yaşayan yeni fuar alanımızla ulaşacağız. Çınar yaprağı değil çınar ağacı olmak istiyoruz. Belediyemiz Türkiye’nin çınar ağacı olsun istiyoruz” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, belediye meclisi üyeleriyle birlikte Isparta Ticaret Borsasını (ITB) ziyaret etti. Borsaya gelişinde ITB Başkanı Ahmet Adar, Meclis Başkanı Mehmet Ali Doğan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Günaydın, ITB’nin öncülük ettiği Tarım ve Hayvancılık Fuarı ve fuar alanlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

** Isparta’yı marka şehir yapma idealimiz var
Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarının son üç yıldan buyana Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldığını hatırlatan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ‘Dervişin fikri ne ise zikri de o olur’ sözünü hatırlatarak “Gökkubbe açıldığında ikinci hedefi söyledik. Bu hedef de en kısa sürede gerçekleşecek. O da, Gökkubbe Fuar alanının daha büyüğünü yapmaktır. Tarım Fuarı taştı, Kitap Fuarı taştı. O gün söylediklerimiz bugün gerçekleşiyor. İkinci fuar alanının gerekliliğini Gökkubbe açıldığında ortaya attık. Fuarcılıkta Isparta’yı bir marka yapma idealimiz var ve bunu Türkiye’ye şamil kılacak bir olayı düşünüyoruz” dedi.

**Hedef ve vizyonumuzu yüksek tutuyoruz
Hedef ve vizyonu yüksek tuttuklarını, bununda yakasını bırakmadıklarını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Arkadaşlara yeni fuar alanını o zaman söylemişiz. O yıl geldi ve çattı. Yeni dönemde yeni fuar alanımızın uygulamasına geçeceğiz. 3.yenişehir kuruyoruz ve bu fuar merkezi orada olacak. 39 yıl önce imarı yapılmış. Allah razı olsun kimler yaptıysa, bunu değerlendirme ve 18 uygulamasını yapmak da bize nasip oldu. Yapılarıyla bu kısmet olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

**Markaların merkezi Isparta olacak
Gökkubbe’nin çapının 100 metre olduğunu ve yeni yapacakları fuar alanının 10 kat daha büyük olacağını belirten Günaydın, “Evet 10 katı büyüklüğünde projesi çizildi. Bir kilometrelik bir proje hazırlandı. Söylediğinde samimiysen bu gerçekleşir. Isparta’mızın nüfusu 230 bin. ‘Şehrimizin nüfusu küçük ama bir bardak suda fırtınalar oluşturacağız’ dedik. Yeni fuar alanını bitirdiğimiz zaman Isparta’nın markaların merkezi olmasını hedefliyoruz” ifadelerinde bulundu.

**Çınar yaprağı değil, Çınar ağacı olmak istiyoruz
Tarım fuarını yeni fuar alanında ulusal ve hatta uluslararası boyutta düzenlemek istediklerini dile getiren Günaydın, “Tarım fuarının ana vatanı da Isparta olsun istiyoruz. Hedef seçtik. Hedef seçmezsen, arayışında olmaz, olmayınca da başarılı olamazsın. Kuru çınar yaprağı gibi oradan oraya savrulursun. Biz çınar yaprağı değiliz ama çınar ağacı olmak istiyoruz. Belediyemiz Türkiye’nin çınar ağacı olsun istiyoruz. Borsamızla birlikte kol kola İzmir fuarının da üzerine çıkmak istiyoruz. Sayın borsa başkanım tarım fuarının merkezinin Isparta olmasını istiyoruz. Bu bir hedeftir, bu hedefe de o yapımızı hazırlayacağız. Yaşayan fuar alanı olacak. Fiziksel ortamı hazırlamadığımız zaman hiçbir yere ulaşamazsın. Fuarda fiziksel ortam önemlidir, reklam önemlidir. Sayın başkanım sana buradan müjde ediyorum, Isparta’yı tarım ve hayvancılık fuarında merkez yapacağız. Borsamız çok gayretli, güveniyoruz. Başkanımız çok heyecanlı. İnşallah güzel şeyler olacak. Fuarlar konusunda etkili bir borsamız var, kendisini tebrik ediyorum. Borsa başkanımıza, meclis başkanımıza yönetimine bizi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

** Borsamıza verdiği destek, Isparta’ya kazandırdığı fuar alanından dolayı teşekkür ediyoruz
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindekileri ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyetini ifade eden ITB Başkanı Ahmet Adar, borsanın 1996 yılında kurulduğunu o günden bugüne kadar da hizmetler verdiklerini dile getirdi. ITB Başkanı Ahmet Adar, “Yeni yerimizde tüm üyelerimize hizmet veriyoruz. Sayın başkanımızla 2009 yılından bu yana çalışıyoruz. Ziyaretlerinden dolayı başkanımıza teşekkür ederiz. 2009 yılında seçilen başkanımız ITB olarak düzenlediğimiz etkinliklerin hepsine katılım sağladı, teşekkür ederiz. 2009 yılından buyana Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarının tamamına katılmış. Buradaki arz talebi görerek gerçekten Isparta’ya modern bir fuar alanı kazandırdı. Borsamıza verdiği desteklerden, Isparta’ya kazandırdığı fuar alanından dolayı çok teşekkür ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.