Başkan Günaydın’dan ITSO’ya Ziyaret

Başkan Günaydın’dan ITSO’ya Ziyaret

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Nisan 2018 17:12
Başkan Günaydın’dan ITSO’ya Ziyaret

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şanlıtürk ve  Akif Aslan, ISBAŞ Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan bazı meclis üyeleriyle birlikte Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na hayır olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Belediye Başkanı Günaydın, Gül Fuarı ve Gül Festivali ile ilgili bilgiler vererek ITSO üyesi tüm işadamlarını davet etti. ITSO Başkanı Başdeğirmen de ziyaretlerinden dolayı Belediye Başkanı Günaydın’a teşekkür ederek, gülün ekonomik değerinin artırılması yönünde yapılacak her türlü çalışmaya Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek vereceklerini söyledi. 

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Günaydın, “Seçimlerinizin ardından hem binayı kutlamaya geldim hem de seçimi hayırlı etmeye geldim. Seçimleriniz,  Ispartamız için, belediyemiz için  hayırlı olsun. Sizleri tebrik ediyorum. Ticaret ve Sanayi Odası’na geldiğimiz zaman hem ticaret hem ziyaret olursa çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Sizleri yakından ilgilendiren gülümüzün ekonomik ve marka değerini artırmaya yönelik yapacağımız gül fuarımız ve festivalimizde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler vermek istiyorum. Öncelikle sizleri birebir görmek istiyoruz. Fuarımıza ve festivalimize çok önemli değerli bilim insanlarımız gelecek. Dünyada ilk defa gül fuarı Ispartamız’da yapılacak. Dünya işin içine girdiyse bizde dünyaya kuvvetli girmemiz gerekiyor. Burada Ticaret ve Sanayi Odası en büyük aktör olması gerekiyor. Türkiye’de 5 profesör var. Fuarda 5  kozmetik ve koku uzmanı parfümeri uzmanı profesörümüz davetimizi kırmadı ve buraya gelecek. Bunların yanında çok önemli bilim adamları var davet ettik. Bizde iş dünyası olarak sizleri fuarımızda birebir katılımcı olarak görmek istiyoruz. Bilim adamlarımız, işadamlarıyla buluşup Ispartamıza parfümeri sanayi ve gülyağı konusunda ekonomik değeri yüksek geleceğe hitap edecek projeleri anlatacaklar. Bütün üyelerinizle burada olmanızı arzu ediyoruz. Tekrar hayırlı olmasını diliyorum.  

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de ziyaretten ve davetten duyduğunu memnuniyeti anlatarak şöyle konuştu: “ Belediye Başkanımız, Başkan Yardımcılarımız ve meclis üyelerimiz bizleri ziyaret etti,  üyelerim adına memnun olduk. Sayın Başkanımız gülümüz ve Ispartamız için çok güzel şeyler söyledi. Gülün ekonomik değerinin artırılması ve markasının korunması gibi konular sizlerin desteğiyle olacak çalışmalar.  Gülümüz marka ve bu marka değeri korumak zorundayız. Fuarın yapılması gülün ilerlemesi anlamında çok önemli yol aldıracak bize. Biz gülyağını üretip yüzde 65 ini dünyaya pazarlıyoruz ancak daha fazla katma değer sağlayacak ürünler elde etmemiz gerekiyor. En önemlisi gülyağını kozmetik haline getirmek. Sizin burada yapmak istediğiniz bu. Bizim tek amacımız parfüm yapıp ilimize ekonomik girdi sağlamaktır. Odamız olarak Ekonomi Bakanlığı ile birlikte gül ve gül ürünleriyle ilgili projeler üretme çalışmalarına girdik. İnşallah sizin çalışmalarınızda katkı sağlayacak. Bütün bunlar birlikte yapılacak çalışmalar. Belediyemizin yaptığı fuar çok önemli festivalde çok önemli. Bizlerde orada bizzat bulanacağız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak fuarda ve festivalde bulunup bu konuya destek vereceğiz. Çünkü gül bizim için çok önemli. Ziyaretimize geldiğiniz için tüm üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum. “

Belediye Başkan Yardımcısı Gül Fuarı ve Festivali ile ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.