Başkan Günaydın’dan Kampus Çarşısına Destek

Başkan Günaydın’dan Kampus Çarşısına Destek

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Aralık 2015 13:59
Başkan Günaydın’dan Kampus Çarşısına Destek

Isparta Belediye Meclisi'nin aralık ayı ilk toplantısında SDÜ Kamu Yönetimi öğrencileri konuk oldu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın öğrencilere, kampüste öğrenci çarşısı projesine destek olacakları müjdesini verdi

Meclis toplantısında öğrenciler Belediye Başkanına bazı sorular yöneltti. Bir öğrencinin, kaldırım ortasına neden ağaç dikildiği şeklindeki sorusunu yanıtlayan Başkan Günaydın, 200 yıl önceye kadar Anadolu'nun zengin orman varlığına sahip olduğunu hatırlattı. Ağaç varlığının azlığından bahseden Başkan Günaydın" Kaldırımda olsa ağaç dikelim. Geçemiyorsak da ağaca yapışıp kenarından geçelim. Ağaç dikeceğiz. Isparta'ya, belediye başkanlığı dönemimizde 1 milyon ağaç diktik. Isparta'da bir kişiye 5 ağaç düşüyor. Türkiye'de 81 il içinde bu konuda birinciyiz" dedi.

VERDİĞİMİZ AMA YAPILMAYAN YURT YERLERİ VAR
Bir öğrencini barınma sorununun çözümüne ilişkin sorusunu da yanıtlayan Başkan Günaydın, "Rektörünüzle görüştüm. Meclise teklif gelecek. Uygun yerde öğrencilerimiz için yeni yurt yerleri önerileri var. Yapılması da kanun ve yönetmeliklere uyduğu için kabul edilecek. Daha önce yerini verdiğimiz yurt yerlerini kendisine hatırlattım. 4 yıldır yapılmadığını hatırlattım. KYK ile görüşüp buranın yapılması gerektiğini söyledim. Yine öğrencilerimiz için bir çarşı önerim de oldu. Kendisin de bunu istiyor. Fonksiyonel, estetik bir çarşı yapılamasını istiyoruz. Gerekli teknik bilgileri aktardım. Bu hafta arazinin çapı gelecek. Şehircilik açısından uygun yerleri göstereceğiz. Daha önceki yönetimin yaptığı hataların yapılmaması kaydıyla bizim ön bilgilerimizden yararlanarak teklif verecekler ve fonksiyonu olan güzel olan çalışmalar başlayacak" diye konuştu. Öğrencilerin ikametgahını Isparta'ya taşımalarının önemini anlatan Başkan Günaydın, bu durumda İller Bankası'ndan Isparta'nın daha fazla pay ayacağını söyledi.

MECLİSİM DOĞRUYA OY VERİR
Başkan Günaydın Meclis toplantısı sonrası, kampüsteki çarşı projesine ilişkin soruları yanıtladı. Bu proje için Meclis'in önüne imar düzenleme teklifinin geleceğini anımsatan Başkan Günaydın, " Tek katlı öğrenci çarşısı olacak. Öğrenciler oturacaklar, bir şeyler yiyip, içecekler. Çok katıl AVM falan olmayacak. Belediye Meclis üyelerine de ilk kez salonda duyurduk. Kendi meclis üyelerim hiçbir olumsuzluğa oy vermezler. Doğruya oy verirler. Eskiden böyle konuşamıyordum. Yanlışa oy çıkıyordu. Bu konuda meclise başvuracağız. Rektörümüzün kaygısı olmasın. Doğru ve güzel şeyi onaylarız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum