Başkan Günaydın’dan Müjde

Başkan Günaydın’dan Müjde

Yayınlanma:
Başkan Günaydın’dan Müjde

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu zamana kadar Gül ile ilgili festivallerin yapıldığını belirterek; “Ancak biz Dünya’da bir ilki gerçekleştirerek Gül Festivali ile Gül Fuarını aynı anda yapacağız. Bu konuda çalışmaları başlattım” dedi. 

2000 yılında dönemin Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından başlatılan ‘Isparta Gül ve Halı Kültür ve Turizm Festivali’ Isparta şehir merkezinde beş yıldır yapılmıyor. İlk yıllarda Valilik ve Belediye işbirliği ile yapılan ancak,  daha sonraki yıllarda sadece Belediye’nin üstlendiği festival organizasyonu tarihe karıştı. Zira, söz konusu festival en son 2012 yılında yapılmıştı. 

FESTİVALE GÜNEKENT 

BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI 

Isparta’nın Gül ve Halısını tanıtmak amacıyla Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen ancak, son dört yıldır yapılmayan Gül ve Halı Festivali’ne Gönen ilçesine bağlı Güneykent Kasabası sahip çıktı. Söz konusu Festival, Belediye Başkanlığı tarafından 2015 yılında ilk kez ‘Gül Hasat Festivali’ olarak gerçekleştirildi ve söz konusu festival Güneykent’te iki yıldır yapılıyor. 

GÜL FESTİVALİ, FUARLA 

BİRLEŞTİRİLEREK GERİ DÖNÜYOR 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, beş yıldır Isparta merkezde yapılmayan ‘Isparta Gül ve Halı Kültür ve Turizm Festivali’ olayına el koydu ve önümüzdeki Haziran ayının ilk haftasında söz konusu festivale fuar da ilave edilerek daha büyük bir organizasyon şeklinde yapılacağının müjdesini verdi. 

BAŞKAN GÜNAYDIN; “HERKESİN BU 

İŞE SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUM”

Bu konuda şimdiden çalışmalara başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Gül Festival ve Fuarımızı önümüzdeki Haziran ayının ilk haftasında yapacağız. Bu konuda uzman bir ekiple fuar organizasyonuna hazırlanıyoruz. Bu defa İran ve Japonya'da gül üreticilerini fuara davet edeceğim. Ancak, bu konuda tek korktuğum veya çekindiğim konu Isparta'daki firmaların bu organizasyona sahip çıkmaması olayıdır. Herkesin bu işe sahip çıkmasını istiyorum.

“GÜLDE DÜNYA BİRİNCİSİ 

OLDUĞUMUZU DÜNYAYA TANITMALIYIZ” 

Isparta Belediyesi olarak; 2018 yılı gül mevsiminde Isparta gülünü dünyaya tanıtma noktasında fuar organizasyonuna hazırlanıyoruz. Bu festivalimiz uluslararası nitelikte olacaktır. İran ve Japonya gibi ülkelerde üretim yapan firmalar fuara davet edilecektir. Bunun yanı sıra Gül ve Kozmetik ürünlerinin kalitesinin analizi için akredite laboratuvarının hayata geçirilmesiyle Isparta ekonomisine büyük katkı sunulacaktır. Festival ve Fuarımıza dünya çapında gül üretimi ile birlikte gül ve kozmetik ürünlerini satan ülke ile firmaların katılacaktır. Festivalle birlikte Dünya Gül Fuarı düzenlemek istiyoruz. Isparta'daki firmaların bu işe sahip çıkması gerekmektedir. Bu konuda çekincelerim var. Zira, esnafla konuyla ilgili toplantı yapmadım. Bakalım esnafımız bu konuyu nasıl karşılayacak? Vitrini ben oluşturacağım ama bunun önemini anlasınlar diye 10'da birini esnafımızdan isteyeceğiz. Esnafın da katkı sunmasını bekliyoruz. Çünkü bu çok büyük bir olay” dedi. 

“GÜL FİRMALARIMIZ DA 

DİĞER ÜLKELERE GİTMELİ” 

Fuar organizasyonuyla ilgili uzman bir kadro oluşturduklarını vurgulayan Başkan Günaydın, konuşmasının devamında; “Çalışmaları onlar yürütecek.  Fuarda Gül ve Kozmetik Laboratuvarımızın da tanıtımını yapacağız. Isparta'yı dünya merkezi, gülün merkezi yapmak istiyoruz. İran ve Japonya gibi ülkelerdeki üretici ve firmaları da fuara davet edeceğiz. İran'ın gülyağı çıkarmasını bilmediğini biliyoruz. Fakat baktığımızda biz 28 bin hektarda gül üretimi yapıyoruz. İran 380 bin hektarda gül üretimi yapıyorlar. Ama gülyağı çıkarmıyorlar. Sadece gül suyu üretiyorlar. Adamlar gelin bize ortak olun gülyağımızı çıkarın diyorlar. Ama giden olmuyor. Bizim müteahhitlerimiz dünyanın her yerinde inşaat yapıyor. Neden gül üreticilerimiz bunu yapmasın. 

“BULGARİSTAN’IN GÜL FESTİVALİNE 

BİNLERCE TURİST GİDİYOR” 

Şimdi çağıracağım firma temsilcilerini. Ama korkuyorum belki de gelmeyecekler. Bakalım başarabilecek miyiz? Festivali yapacağız. Benim asıl meselem ben dünyada bu konuda tek bir fuar yapmak istiyorum. İran'da adamlara kozmetik ürün yapamıyorlar. Biz hepsini yapıyoruz. Bulgaristan hiçbir şey yapamıyor. Orada bir inceleme yaptırdım. Kazan'da büyük festival düzenleniyor. Orada iki hediyelik mağaza varmış ve bazı zamanlar açılıyormuş. Burası kasaba ama festivalde binlerce turist geliyor sonra kapatılıyor. 

“ISPARTA’YI GÜLCÜLÜĞÜN DÜNYA MERKEZİ 

HALİNE GETİRİLMESİNİ AMAÇLIYORUZ” 

İşte biz bunu mevsimlere yayacağız. Bizde bu işi bilen büyük firmalar var. Başta Gülbirlik var. Bu firmalarla dünyayı tanıştırmak istiyoruz. Fuar ile birlikte Isparta’yı gülcülüğün dünya merkezi haline getirilmesini amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.