Başkan Günaydın'dan O Gençlere Sert Tepki

Başkan Günaydın'dan O Gençlere Sert Tepki

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2017 14:25
Başkan Günaydın'dan O Gençlere Sert Tepki

Sosyal medyada yer alan bir paylaşımda, ilimizde bulunan iki şahsın, sahibi oldukları köpeğe ettikleri eziyet ve zulüm ile ilgili vatandaşlarımızın duyarlılığını tebrik ve taktir ediyorum. Tüm insanlık özelliklerini kaybederek savunmasız bir hayvana edilen zulümle ilgili gereken tüm çalışmalar yapılmaktadır.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 8'inci maddesi 'ev ve süs hayvanların dış görünüşünü değiştirmeye yönelik veya diğer tedavi edici olmayan kuyruk ve kulak kesilmesi, ses tellerinin alınması ve tırnak ve dişlerin sökülmesine yönelik cerrahi müdahale yapılması yasaktır' hükmünü taşıyor. Isparta Belediyesi olarak yetkimiz sokak hayvanlarına yöneliktir. Bu türlü sahipli hayvanlarda yetki Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndadır. Ancak, bu şehrin Belediye Başkanı olarak ilgili şahısların cezalandırılması ve köpeğin sağlığına kavuşturulması için tüm imkanlarımız seferber edilmiştir.

Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Milli Parklar Şubesi ile Zabıta birimimiz ortak hareket etmektedir. Söz konusu köpeğin tedavisinin yapılması için nakil aracımız görevlendirilmiştir.

Köpeğe eziyet eden şahısların bulunup cezalandırılması için de adli birimler gerekeni muhakkak yapacaktır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.