Başkan Günaydın'dan Öğretmenler Günü Mesajı

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya GÜNAYDIN; Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2016 15:28
Başkan Günaydın'dan Öğretmenler Günü Mesajı

Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Türk milletinin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda sürdürülebilir bir gelişmeye kavuşabilmesi için, öncelikle eğitim ve öğretimin kaliteli, bilimsel yöntemlerle yürütülmesi gerekmektedir. Bu da ancak öğretmenlerimizle mümkün olacaktır.

Öğretmenlik en başta bilgisiyle öğreten, tecrübesiyle öğütleyen, uzak görüşlülüğüyle öneren, bunların yanında geleceği özveriyle hazırlayan bir mesleğin unvanıdır.

İnsan dünyaya gözlerini açtığı ilk andan itibaren öğrenmeye muhtaç ve öğrenme ihtiyacıyla doludur. Bu nedenle öğrenmenin yaşı ve zamanı yoktur sözü hayat boyunca işittiğimiz bir gerçeğin ta kendisidir.

Öğretmen; öğrenenle öğretileni buluşturan, öğrenenle öğretilmesi gerekeni kavuşturan bir akıl, görgü ve sorumluluk sahibi kişidir.

Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen fakir düşecek, geride kalacak, bu yüzden canlılık emarelerini kaybedecektir.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” veciz sözü tüm hakikati gözler önüne sermektedir.

Vatanımızın bağımsızlığına kast edenlere karşı öğretmenlerimize, büyük görevler düşmektedir. İnancım şudur ki; Türk milletinin içinde bulunduğu durumun bir kader olmadığını en iyi şekilde gösterecek olan da milli düşüncenin yılmaz savunucuları öğretmenlerimizdir.

Umudumuz Türk gençliğinde, asli görev ise; “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirecek olan öğretmenlerimizdedir.

Öğretmenlerimizin içinde bulunduğu maddi sorunlar, eğitim ve öğretimin araç, gereç eksikliğiyle; fiziki imkânsızlığın en iyi biçimde çözüme kavuşturulması en büyük istek ve temennimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Isparta’mız ve ülkemizin her köşesinde azim ve sabırla görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.

Ebediyete intikal edenlerle beraber terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehit öğretmenlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, görevlerini yapmış olmanın huzuruyla emeklilik günlerini geçiren öğretmenlerimize hürmetlerimle birlikte uzun bir ömür temenni ediyorum.

Cumhuriyetimizin fedakar öğretmenleri her zaman kalbimizde yaşayacak, anıları yüreklerimizde tütecektir. Tüm öğretmenlerimizin bu özel ve anlam yüklü gününü kutlar, her zaman onların emrinde olduğumuzu beyan eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Yusuf Ziya GÜNAYDIN
Isparta Belediye Başkanı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum