Başkan Günaydın'dan Önemli Açıklamalar

29 Mart 2009 Mahalli İdareler seçiminde MHP’den Belediye Başkanlığına seçilen Yusuf Ziya Günaydın, geçtiğimiz gün Kanal 3 TV’de gerçekleştirilen açık oturumda gazetecilerin sorunlarını büyük bir içtenlikle yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2012 12:23
Başkan Günaydın'dan Önemli Açıklamalar

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, katıldığı canlı yayın programında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin: “Hasan Balaman döneminden 150 trilyon borç ile devraldığınız söylüyorsunuz. Peki bu kadar para nereye harcanmış, gözle görülür bir yatırım var mı sorusuna” şu cevabı verdi: “Bunların yaptığı yatırım 10 trilyonu zor bulur. Yaptıkları yatırımların parasını dahi ben ödüyorum” dedi.

Projelerinden de bahseden Günaydın, Hasan Balaman döneminde bir bardak çay parası kadar vergi ödenmediğini iddia etti. Yaptığı açıklamalarda eski para ile 150 trilyon borcun olduğunu sık sık dile getiren Günaydın, bu paranın nerelere harcandığını da merak ettiğini söyledi. Geçmiş dönemde ki yönetimin gözle görülür bir yatırım yapmadığı öne süren Başkan Günaydın, yapılan bir takım borçları da kendisinin ödediğini belirtti.

Başkan Yusuf Ziya Günaydın’ın açık oturumda yaptığı konuşmalardan bazı satır başları şu şekilde: “ Hasan Balaman döneminde, çay parası kadar vergi ödenmemiş, Benim yönetimimde 55 milyon TL vergi ödendi.

Tedaş’a 2 Milyon 102 Bin TL borç ödedim.
Vergisini veren Belediye konumuna geldik. Isparta her bakımdan değişime uğradı. En büyük projem belediyeyi bataklıktan çıkarmaktı ve bunu gerçekleştirdim. Şu anda kasamda 15 milyon TL param var. Seçimi kaybedeceğimi bilsem bile bu alt yapıyı tamamlayacağım. Eğer Çevre yolunu yapamayacaklarsa, bana bıraksınlar ben daha kısa sürede ve daha ucuza yaparım. Bu konuda ki bütün şikayetler bana geliyor. bütün otobüs firmaları kan ağlıyor. 5 yılda yapılacak işleri 1 ayda yapıyoruz. Şu anda 80 km. lik asfalt ve alt yapı çalışması tamamladık.

Gül anıtını eleştirenler Isparta halkı değil, bunu eleştirenler mimarlar, teknik adamlar, bazı başkanlar. Onlar eleştirsinler ben ne şehirler, kentler kurmuş bir mimarım. Anıtımız tam olarak bitmedi. Zamanında şehrin girişlerine yapılan gül heykelleri şu anda çürümüş durumda, bizim yaptığımız heykelin ömrü 300-400 yıllık. Şimdi de düşünüyorum Sav’da ki gül heykelini ne yapayım diye çünkü; çürüdü.

ISBAŞ’ı kışa doğru kaldıracağım.
Şu anda muazzam ölçüde para kazanıyoruz. Sonuçta oradan kazanılan para benim cebime girmiyor. Isparta halkının kasasına giriyor. Zaten fabrikanın bazı giriş ve çıkışını kapattım. Herkesin içi rahat olsun. Isparta’ya son 10 yılda bir tane atölye bile açmamışlar. Biz istihdamı çözmek için de girişimlerde bulunuyoruz. Belediyemiz bünyesinde fabrikalar kuruyoruz. Isparta aslında büyük paralar kazanıyor. Ama marka ve kalite önemli bu iş sadece gül ile olmaz.

Kış mevsimi girmeden ITKM bitecek.
Şu anda bazı kısımlar tamamlanmak üzere camii kısmı bitti. Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’nin alt kısmının otopark olmasını bende çok arzu ettim ama inşaat yetkilileriyle kısa süre önce yaptığım görüşme sonucunda bana “İnşaatın bitmek üzere olduğunu hepsini bir anda açmanın daha iyi olacağını söylediler. Isparta hep kaybedenler şehri oluyor. Süleyman Demirel’in ilimize getirdiği Bölge Müdürlükleri hepsi tek tek başka illere kaydırılıyor. Devlet sektörleri özelleştirme adı altında yok ediliyor. Bizde kendi imkanlarımız ile kimyasal fabrikası kuracağız. Bazıları Isparta’ya aldatıyor ve kandırıyor.

Kent konseyi kurulacak.
Eli kulağında, şu anda ilimizde başarılı olmuş isimler araştırılıyor. Bu konu da çok hassasız. Dünya’nın merkezini Isparta yapmak istiyorum. Isparta’da halen daha 60 yıl öncesinin siyaseti yapılıyor, artık bazıları seviyelerini yükseltsin. Birileri çıkıp da alt geçit yaptık diye övünmesin. Alt geçidin borcunu iller bankasına ben ödüyorum. Belediyeyi devir aldığımız da binecek velesbit (bisiklet) yoktu. Şimdi ise hem makam arabamız var. Hem de daire müdürlerimizin de hizmet araçları var. Araç filomuzu tam kapasiteye getirdik”

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum