Başkan Günaydın'dan Ramazan Mesajı

Başkan Günaydın'dan Ramazan Mesajı

Yayınlanma:
Başkan Günaydın'dan Ramazan Mesajı

Yüce Allah'ın Müslümanlara lütfettiği nimetlerden birisi de Mübarek Ramazan Ayıdır. Maneviyatı yüksek olan bir Ramazan Ayına daha kavuşmanın mutluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Çünkü kutsal kitabımız Kur’an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur’an da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen ‘Kadir Gecesi’ yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca insanın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Ramazan Ayı yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu nedenle Ramazan Ayı Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona onbir ayın sultanı denilmiştir.

Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Ayında, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu, sevgi ve saygımızı göstermeye, acılarımızı paylaşmaya, gerçekten ihtiyacımız vardır. Rahmet, bereket ve mağfiret dolu Ramazan günleri bu ihtiyaçlarımızı gidermek için çok büyük bir fırsattır.

Bu ayı Yüce Rabbimize ibadet ederek ve insanlara iyilik yaparak değerlendirdiğimiz takdirde kazancımız büyük olacak ve ebedi saadetin kapıları bizlere açılacaktır. Bereketi bol olan Ramazan Ayında tüm Müslümanlar, yardım ve bağışlarla bir diğer ihtiyacı olan Müslüman kardeşine yardım ederek sıkıntısını hafifletmiş olur.

 

Dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlendiği, bir arada olmanın önemsendiği böylesi zamanların toplum hayatımızda ayrıcalıklı bir yeri olduğu unutulmamalı ve sonuna kadar yardım ellerimiz uzanmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Ayının birlik ve beraberliğin pekişmesi, şahsımız, ailemiz, milletimiz, ülkemiz, bütün İslam âlemi ve insanlık için hayır, huzur ve barış getirmesini, bizleri manevi yönden yüceltmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, hemşehrilerimizin ramazanını tebrik ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.