Başkan Günaydın'dan 'Ticaret ve Kültür Merkezi' Açıklaması

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret ve Kültür Merkezi konusunda kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili, "Sorunları buldozer gibi ezdik geçtik."

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2012 10:58
Başkan Günaydın'dan 'Ticaret ve Kültür Merkezi' Açıklaması

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret ve Kültür Merkezi konusunda kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili, "Sorunları buldozer gibi ezdik geçtik. Bütün pürüzleri canavar gibi temizledik. Ben ömrümü buraya vakfettim. 'Hiçbir şey yapmadı' diyemezler" dedi.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaat sahasında açıklamalarda Başkan Günaydın, "Tedaş ile 14 Kasım 2008 tarihinde geçmiş dönem idarelerince hazırlanarak imzalanan protokol, Belediye Meclisinin onayına sunulmadığından yürürlüğe sokulmamıştır. 8 Eylül 2010 tarihinde bu protokol Belediye Meclisince onaylanmış ve buna müteakiben de mevcut olan trafolar inşaat alanından kaldırılmıştır. ve buna müteakiben de 'enerji müsaadesi' alınmış olup inşaat alanı dışındaki iki adet trafonun kaldırılma aşamasına gelinmiştir.

Kanuni süresi 27 Şubat 2009 tarihinde sona eren ve mahalli seçimlere kadar da ne yapılacağına karar verilemeyen inşaatta, işin seyri esnasında karşılaşılan teknik problemlerin aşılması için zorunlu olan proje tadilatı tarafımdan yapılarak 5 Eylül 2010 tarihinde onaylanmış ve buna müteakiben de süre verilmiştir. Proje tadilatına müteakiben de belediyemize 43 adet dükkan kazandırılmıştır. İnşaat alanında bulunan vakıf şerhi, 4 Mart 2011 tarihinde 351 bin 944 TL yatırılarak şerh kaldırılmıştır.

İnşaat alanının etrafında bulunan üçüncü şahıslara ait arsa ve taşınmazların istimlak çalışması başlatılmış ve kısmen sonuçlandırılmıştır" diye konuştu.

Cumhuriyet Caddesi'nin tamamının, 113 cadde ile bin 601 sokağın ise kısmen kaldırım çalışmasının sona erdiğini kaydeden Günaydın, "Proje tadilatına müteakiben işin seviyesine göre müteahhide ait olan yerlerin toplam yüzde 65'e tekabül eden kısmının tapularının devri 2011 yılında tarafımdan yapılmıştır. Tapu devrinin yüzde 35 önceki dönem, yüzde 30 da tarafımdan gerçekleştirilmiştir. Kültür merkezi ve cami inşaatına da başlanılmıştır. Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının parsel dışında kalan yağmur suyu ve kanalizasyon hattı 2011 yılında tarafımca tamamlanmıştır" dedi.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının sürdüğünü belirten Başkanı Günaydın, burada kullanılacak 22 adet yürüyen merdiven ve 17 asansörün Finlandiya'dan geleceğini aktardı. Buranın inşaatını kendisinin yaptığından Ispartalıların haberinin olmasını isteyen Başkan Günaydın, "Binanın inşaatının hızlandırılması için çalışan sayısını 250'ye çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

En çok uğraştığı konulardan birinin Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, " 'Yeteri kadar çalıştı çalışmadı' diye eleştirilere muhatap oluyorum. Bugüne kadar neler yaptığımla ilgili konuları anlatmak istiyorum. Sorunları buldozer gibi ezdik geçtik. Bütün pürüzleri canavar gibi temizledik. Ben ömrümü buraya vakfettim. 'Hiçbir şey yapmadı' diyemezler" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum