Başkan Günaydın'dan Ucuz Konut Yapma Sinyali

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye imkanlarıyla Isparta’da ucuz konut yatırımı yapmanın sinyalini verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2016 15:15
Başkan Günaydın'dan Ucuz Konut Yapma Sinyali

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal ve yönetim kurulu üyeleri, Aliköy’deki yeni toplu konut alanı içerisinde kalan ISBAŞ’a ait ruhsatlı maden ocağı sahasını bedelsiz olarak TOKİ’ye devreden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ersal, başkan Günaydın’a yardımlarından dolayı bir plaket takdim etti. Ersal, “TOKİ konutları yapımı için bedelsiz olarak arsa devri yapmanızdan dolayı şahsım, yönetimim ve dernek üyelerim adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Emeklilerden 15 bine yakın TOKİ konutları için müracaat olduğunu aktaran Ersal, konutların bir an evvel hayata geçmesinin gerekliliğinden bahsetti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 15 bin emeklinin evinin bulunmamasının üzüntü verici olduğunu vurguladı. Yapılacak olan TOKİ konutları alanında arazi durumunun çözüldüğünü ancak o mevkide ciddi altyapı sorunlarının bulunduğunu dile getiren Günaydın, “Kod meselesi var, bunu emeklilerimizin ve diğer ihtiyaç sahipleri için mutlaka çözeceğiz. Bir miktar arazimizin devri yönümüzü ve duygumuzu göstermiştir” şeklinde konuştu. Isparta’nın arsa noktasında çok şanssız olduğunu, ciddi arsa sıkıntısı bulunduğunu bunun da konut fiyatlarına yansıdığını belirten Başkan Günaydın, şehirde bir noktanın daha bulunduğunu, önümüzdeki günlerde yapılacak olan toplantıda bunu Gündeme getireceğini ve bunun iktidar tarafından sağlanması durumunda belediye olarak konut noktasında bir sürpriz yapmak istediğini anlattı.

Günaydın, “4 vekilimiz, valimiz ile birlikte bir toplantı yapacağız. O toplantının bir önemli gündem maddesi daha olacak. Geçmişte bin 750 evi 18 ay içerisinde yaparak teslim ettik. Bu konuda tecrübeliyiz. Arazi bulursak Ispartalılarımıza bir sürpriz de ben yapabilir miyim diye düşünüyorum. Bu bölgede geri kalan araziler varsa onu da Isparta için alıp düşük maliyetli bir konut yapabilir miyiz diye düşüncemiz var. Bu güç, kadro ve bilgi de bizde var. Milletvekillerimizle bunu paylaşacağım, ‘bu arazileri devredin, biz de evsiz olan vatandaşlarımızı destekleyelim’ görüşümüzü ortaya atacağım. Bazı işler niyet ile başlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum