Başkan Halıcı Mahir Ünal’ı İslamköy’e Davet Etti

Başkan Halıcı Mahir Ünal’ı İslamköy’e Davet Etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2021 15:25
Başkan Halıcı Mahir Ünal’ı İslamköy’e Davet Etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın 9’ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e ‘Vasayetin Sigortası’ yakıştırmasına CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan sert tepki geldi. Başkan Halıcı, AK Parti’li Ünal’ı İslamköy’deki Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ne davet ederek “Demokrasiden ve milli iradeden asla taviz vermemiş olan Sayın Demirel’e atmaya çalıştığınız çamur tutmaz” dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, muhalefetin ‘Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı’ çağrısına ilişkin değerlendirmeler yaparken 9’ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e ‘Vesayetin Sigortası’ yakıştırması yapmıştı. Bu ifadeler siyasetteki tansiyonu da yükseltti.

DEMİREL’E VESAYETİN SİGOIRTASI DEMİŞTİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, muhalefetin ‘Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı’ çağrısına ilişkin yaptığı değerlendirmede 9’ncu Cumhurbaşkanımız, hemşerimiz Sayın Süleyman Demirel’i hedef alarak “Geçmişte vesayetin sigortası durumunda olan Cumhurbaşkanları vardı ya, Süleyman Demirel diyor ki; 28 şubatla ilgili boyun eğmek zorundaydım. Neden? Çünkü telefon ettiler, tankları çıkarıyoruz dediler ben de 28 Şubat'a razı olmak durumunda kaldım diyor. Biz böyle bir Cumhurbaşkanı istemiyoruz, biz milletin emanetini ölümüne savunan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Sayın Süleyman Demirel, siyaset ve devlet adamlığı hayatında demokrasiden ödün vermemiş ve bunun bedelini defalarca ödemiş bir isimdir. Sayın Demirel üzerinden siyasete ayar verme çabalarınız nafiledir. Elbette Süleyman Demirel de eleştirilebilir. Ancak, bu eleştirilerin ölçüsü ve hakkaniyeti olmalıdır” dedi. 

AK PARTİ İL KONGRESİNİ HATRLATTI 

AK Parti’nin Isparta İl Kongresinde yaşanan gerilimi hatırlatan Halıcı, “Demirel’i vesayetçilikle suçlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı, önce partisinin demokrasi anlayışını bir gözden geçirsin. Partisinin Isparta İl Kongresinde ikinci bir listeye tahammül edemeyenler çıkıp Isparta’nın yetiştirdiği ve adeta demokrasi sembolü olmuş Süleyman Demirel’i vesayetçilikle suçluyor. Anlaşılır bir şey değil” diye konuştu. 

İSLAMKÖY’E DAVET EDİYORUM 

Açıklamalarında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı Demirel’in memleketi İslamköy’deki Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ne davet eden Halıcı, “Sayın Mahir Ünal’ı İslamköy’deki Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesine davet ediyorum. O müzeyi gezdiği zaman Süleyman Demirel’in demokrasi ve kalkınma adına bu ülkeye kattığı olguları çok net bir şekilde görecektir. Süleyman Demirel elbette eleştirilebilir… Ama Sayın Demirel’e yapıştırmaya çalıştığınız vesayetçi çamuru onun üzerinde durmaz. Bunu bilin. Sayın Mahir Ünal derhal özür dilemelidir” diye konuştu. 

DEMİREL’İ YUHALATAN ZİHNİYET 

Halıcı, “Sayın Demirel’in Isparta’ya kazandırdığı eserler ortadayken, AKP hükümetinin Isparta’ya ne kazandırdığını, neler kaybettirdiğini de bir düşünmek gerekiyor. Yıllardır aynı sorunlar etrafında dönen Isparta’ya bir şey kazandıramayan AKP’nin temsilcilerinin çıkıp Demirel’e çeşitli yakıştırmalar yapması da manidardır. Ama, miting meydanlarında Demirel’i yuhalatan bir zihniyetin ürünlerinden de başka bir şey beklememek gerekir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum