Başkan Karşı Çıkmıştı

Başkan Karşı Çıkmıştı

Yayınlanma:
Başkan Karşı Çıkmıştı

Gülistan Mahallesindeki eski yapıların dönüştürülmesi ve kentsel dönüşüme ilişkin yüksek katlı yapılaşma kararları Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın karşı duruşuna rağmen çıkarılmıştı. Belediye Başkanı Günaydın’ın o gün karşı çıktığı kat artışı mahallenin bütün olarak ele alınmamış olmasının sancıları yaşanmaya devam ediyor.

Isparta’da 2014 yılında zorlama bir kararla çıkan Gülistan Mahallesindeki kentsel dönüşümle ilgili imar planı değişikliklerine en büyük itiraz Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan gelmişti.  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın karşı çıkmasına ve uyarılarına rağmen site bazında belli alanlarda yapı yoğunluğu artırılmış oldu. Belediye Meclisi'nde 2014'de muhaliflerin (AK Parti, DP ve bazı MHP'liler) baskısı ile yapılan imar tadilatından sonra ise Metro İnşaat tarafından anlaşma yapılan 3 site, Mert SK tarafından anlaşma yapılan bir sitede 12 kadar izin verilerek kentsel dönüşüm başladı. Gülistan Mahallesinde, cadde üzeri sitelerin nerdeyse tamamında 12 katlı binaların yapımı için çalışmalar başladı. İlk yapımına başlanan binalar ise bitmek üzere. 12 katlı binaların ortasında kalan müstakil evlerle, 4 ve 5 katlı binalar çarpık kentleşmeyi bugünden göz önüne serdi.

GÜNAYDIN UZUN SÜRE DİRENDİ AMA…

Isparta kentsel dönüşüm konusunda hata yapmamak için uzun süre bekledi. Hatta bu bekleyiş eleştiri konusu dahi oldu. Gülistan Mahallesi kentsel dönüşüm için hem en uygun hem de en hevesli duran bölgelerden biri idi. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın kentsel dönüşümün vatandaşlar açısından yaşanabilir, zararsız olarak yapılması noktasında mahallenin bütün olarak ele alınması gerektiği söyledi. Şehircilik açısından da mahallenin bütün olarak değerlendirilmesi önem taşıyordu. Fakat Metro İnşaat ve Mert SK Gülistan Mahallesinde site bazlı görüşmelerle kentsel dönüşümü başlatma yoluna gitti.

BELEDİYE MECLİSİNDE DÖNÜŞÜM KOPUŞU

Gülistandaki kentsel dönüşüm noktasında Belediye Meclisine yapılan başvurular, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın uzun süre engellenmeye çalışmasına rağmen,  Belediye Meclisi'nde 2014'de muhaliflerin (AK Parti, DP ve bazı MHP'liler) baskısı ile yapılan imar tadilatından sonra başlamış oldu. Gülistan, Isparta'nın ilk toplu yaşam kentsel dönüşüm projelerinin başladığı mahalle oldu. Ancak imar tadilatının bütün mahalleyi kapsamaması bugün en önemli sorun.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum