Başkan Konaklama İçin Kolları Sıvadı

Başkan Konaklama İçin Kolları Sıvadı

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2019 10:19
Başkan Konaklama İçin Kolları Sıvadı

Her yıl milyonlarca turisti konuk eden Eğirdir’de konaklama tesislerinin yetersiz olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Veli Gök, “İlçenin en önemli sorunlarından birisi konaklama tesisleri. Bu konuda ivedi bir çalışma yapacağız” dedi.

Isparta’nın Turizm Cenneti olan Eğirdir’in yeni Belediye Başkanı Veli Gök duayen gazeteci Hasan Özbek’e konuştu.

Başkan Gök, “İlk defa makama oturur oturmaz bana kefil olan bana destek veren vatandaşlarıma Allah beni mahcup etmesin diye dua ettim. Eğirdir Isparta’nın diğer İlçelerine göre ayrı bir özellik taşıyor, bunların başında turizm gelir, turizm ülke genelinde olduğu gibi İlçemiz Eğirdir’de de ön plana çıkmaktadır. Isparta’da ülkemizin 4. Büyük tatlı su gölü Isparta’mızın can simididir. Çünkü bu gölden 450 Bin nüfuslu Isparta faydalanmaktadır. Bizimde amacımız turizmi geliştirmek, su ürünlerini çoğaltmaktır. Bunun için gerekli çalışmalara başladık” dedi.

Başkan Gök, “Turizm kültürünü geliştirmek için turizm kültürünü geliştireceğiz, başta turizm reklamı ve turizme ait olan beklentilerini su yüzüne çıkarmaktır. Bunların yanında makama oturur oturmaz ilk aklıma gelen fikirlerden biride Belediyeyi kurumsal yapı oluşturarak güçlendirmekti, bunun içinde çalışmalar devam ediyor.

İlçemizin turizm merkezlerinden biri olan Yeşilada’nın yollarını asfaltladık, kaldırım taşlarını da, döşeyeceğiz. Yeşilada’da eskiden kalma Ayestefanos Kilisesi bulunmaktadır. Zaman zaman bu kilisede Yunanistan’dan gelen turistler ziyaret etmektedir. Gerek iç ve gerekse dış turizm merkezidir.

İlçemizin en büyük gelir kaynaklarından biri olan Göl ürünlerini çoğaltmaktır, bunların içerisinde tamamen ihraç edilen Kerevit, Çim Sazanı, Levrek, Eğrez , Dişli vb. balıkları çoğaltmak ve İlçemizin ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Her yıl bilhassa yaz mevsimlerinde 3-4 milyon yerli ve yabancı turist gelmektedir. En büyük sorunlardan biriside bu turistleri konaklayacak tesislerin bulunmaması.
Bunun için hemen kolları sıvadık. En kısa zamanda konaklama tesislerini çoğaltacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.