Başkan Pala'dan 10 Kasım Mesajı

Başkan Pala'dan 10 Kasım Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2016 12:43
Başkan Pala'dan 10 Kasım Mesajı

Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Pala mesajında, "Çanakkale’nin askeri dehası, bin yıllık Büyük Türk Devletinin devamlılığı ve bir milletin varoluş destanı olan Milli Mücadelenin Lideri, cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının yıldönümünü de idrak ettiğimiz bu günlerde anlamaya, her zamankinden daha da fazla ihtiyaç hissediyoruz.
Atatürk; hayatını Türk milletinin bağımsızlığına vakfetmiş ve bu uğurda büyük mücadeleler vererek, Cumhuriyetin ilanıyla sonuçlanacak olan süreçte sergilemiş olduğu büyük devlet adamlığı ve milletimizin önüne düşerek yapmış olduğu liderlik ile, Türk ve Dünya tarihine kaydedilen önemli bir şahsiyettir.

Ortaya koyduğu fikir ve idealler, ülkemizin yaşadığı her badirede daha da iyi anlaşılmakla beraber bizlere de ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.

Yaşadığı dönemde birçok totaliter rejim örneği varken, Türk insanının demokrasi ile kendi kendini yönetmesi gerektiği düşüncesinde milletine olan inancı, “Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim” sözünde ise milletine olan sevgi ve saygıyı görmek mümkündür.
Atatürk’ün azim ve kararlılığı, bizlere yüklemiş olduğu sorumluluklar ve gösterdiği hedefleri, ortaya koyduğu milli duruş ve planları, benimsemek ve gelecek kuşaklara aktarmak, Türk tarihinin bizlere yüklemiş olduğu en önemli vazifedir.

Bu düşüncelerle vefatının yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnet duygularıyla anıyor, yüce milletimizi saygıyla selamlıyorum.

Ey Büyük ATAM ; Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime AND içerim... Sen Fikirlerin ve eserlerinle yaşıyorsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.